TRAGEDIJA: Majka ostavila sina samog u KADI, dječak se UTOPIO - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA: Majka ostavila sina samog u KADI, dječak se UTOPIO

Ova tragična priča podsjeća roditelje da djecu nikada, ali baš nikada, ne ostavljaju samu, čak ni na nekoliko sekundi.

Sedmomjesečna beba Alex McCartney kupao se s dvogodišnjom sestrom Lily kada je mama Joanne izašla iz kupatila kako bi na brzinu odgovorila na zvono na vratima.

Naime, Joanne su posjetili njen brat Richard Pedlow i njegova partnerka Nichol Barr, prenosi portal Parents.

Joanne je istrčala iz kupatila i ostavila Alexa učvršćenog u sjedalici za bebe koje ja bila na dnu kade, a voda mu je sezala do pupka.

Majka je s bratom razgovarala oko minut i po kad su začuli kako Lily vrišti. Svi troje su potrčali u kupatilo, gdje su zatekli Alexa licem prema dolje u vodi.

Nichol je prva stigla do kupatila i odmah podigla Alexa.

“Lice mu je bilo sivo, a usne plave. Bio je prilično veliko i teško dijete. Mislim da se nagnuo naprijed i sa sjedalicom pao licem u vodu”, ispričala je majka.

Počela je oživljavati Alexa dok je njen brat pozvao pomoć i na zvučnik stavio operatera koji im je davao uputstva.

Kada je hitna pomoć stigla, Alexu nisu mogli naći puls. Dječaka su stavili na aparate koji su ga održavali na životu, ali umro je četiri dana kasnije, gotovo odmah nakon donošenja odluke o uklanjanju cijevi za disanje.

“Ovo je upozorenje roditeljima da dijete ne ostavljaju čak ni kratko vrijeme bez nadzora u kadi, pa čak i kad se radi o jako plitkoj vodi”, rekla je patolog Suzanne Anderson.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com