ĐUKANOVIĆ PISAO BRAJOVIĆU: Andriji Mandiću vratiti pasoš - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ PISAO BRAJOVIĆU: Andriji Mandiću vratiti pasoš

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF), Milutin Đukanović uputio je dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore, Ivanu Brajoviću, da se u ime Skupštine obrati Višem sudu sa zahtjevom da se vrati diplomatski pasoš predsjedniku Nove srpske demokratije (NSD) i jednom od lidera DF Andriji Mandiću, saopšteno je iz NSD.

U saopštenju se navodi da je Đukanović to uradio kako bi Mandić mogao da prisustvuje 17. Parlamentarnom obavještajno-bezbjedonosnom forumu 12. decembra u Vašingtonu, ali i kako bi ubuduće mogao da normalno obavlja međunarodne političke aktivnosti.

“Američki Kongresmen Robert Pitenger, predsedavajući parlamentarne obaveštajne službe – bezbednosnosnog foruma (Chairman Parliamentary Intelligence – Security Forum) , pozvao je, kako je naznačio “drage i časne članove parlamentarnog odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore” Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića, da budu delegati na 17. Parlamentarnom obavještajno – bezbjedonosnom forumu 12. decembra u Vašingtonu”, saopšteno je iz NSD.

“Imajući u vidu da su teme ove konfenercije vezane za modalitete hibridnih prijetnji nacionalnoj bezbjednosti i da su predavači eminentni eksperti iz Kongresa SAD-a, cijenimo da bi učešće na ovoj konferenciji podiglo nivo znanja i vještina poslanika Mandića i Medojevića o važnim aspektima hibridnog ratovanja koje postaje globalna bezbjednosna pretnja”, zaključuje se u dopisu.

Iz NSD su kazali da su već tri godine, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću oduzeti pasoši, čime je, kako navode, nanijeta ogromna šteta DF, koji zbog toga nije mogao da ima redovne međunarodne političke aktivnosti.

“Poziv sa ovako značajne adrese iz američkog Kongresa, najviše govori o tome da je oduzimanje pasoša liderima DF-a diktatorski i diskriminatorski potez kojim se režim obračunava sa svojim najvećim protivnikom”, zaključuje se u saopštenju NSD.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com