JEZIVE PRIJETJE PREKO FEJSBUKA: „Ubiću te, Saška, kao što sam ti zadavio sestru kurvetinu“ - Volim Podgoricu

JEZIVE PRIJETJE PREKO FEJSBUKA: „Ubiću te, Saška, kao što sam ti zadavio sestru kurvetinu“

 

Marko M. (31) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je preko Fejsbuka uputio jezive pretnje smrću Saški Jurić, ćerki Igora Jurića i rođenoj sestri Tijane Jurić (16), koju je prije pet godina brutalno ubio mesar Dragan Đurić (34).

Osim Saški, osumnjičeni je prijetio i samom Igoru Juriću, predsjedniku Fondacije „Tijana Jurić“. Kako saznajemo, Marko M. je na Fejsbuku koristio lažni profil na ime Igor Đurić. Sestri ubijene Tijane poslao je zastrašujuću poruku: „Ubiću te, Saška, kao što sam ti zadavio sestru kurvetinu“, dok je njenom ocu napisao: „Drago mi je što sam ti ubio ćerku, tu prokletu kurvicu, cijelog života ćeš patiti za njom dok sam ja u zatvoru.“

– Ono što je dodatno uznemirujuće u ovim prijetnjama jeste to što je uhapšeni Beograđanin koristio prezime pravog Tijanog ubice, a poruke je pisao kao da je on taj ubica. Šta je njegov motiv za ovako monstruozno ponašanje, zna samo on, a istraga će utvrditi zbog čega je uznemiravao porodicu tragično preminule tinejdžerke – kaže izvor Kurira.

Igor Jurić rekao je juče za Kurir da ne poznaje uhapšenog muškarca, kao i da je strahovao za živote članova svoje porodice.

Fondacija „Tijana Jurić“

TIJANIN ZAKON I DOŽIVOTNA ZA UBICE DECE

 

Fondacija „Tijana Jurić“ osnovana je 2. juna 2015. godine u Subotici angažovanjem Igora Jurića, oca ubijene djevojčice. Osnovana je sa zadatkom da preventivnim delovanjem i edukacijom poboljša bezbjednost djece i sačuva uspomenu na Tijanino tragično stradanje. Posle Tijanine smrti, izmenjen je Zakon o policiji i nazvan je „Tijanin zakon“. On predviđa da potraga za nestalom djecom počne odmah po prijavi. Takođe, izmjenama zakona, u pravosudni sistem Srbije uvedena je doživotna robija za ubice i silovatelje djece.

 

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

 

– Šest mjeseci unazad dobijam razne prijetnje, ali ovu nisam mogao da prepustim slučaju. Ova je bila jedna od najozbiljnijih. Ta osoba prvi put mi se obratila prije tri dana riječima da će ubiti mene, ali i moju ćerku na isti način na koji je Tijana ubijena.

Preko tih riječi nisam mogao da pređem i slučaj sam prijavio policiji. S obzirom na to da smo već izgubili jedno dijete, ovo je na nas djelovalo strašno – kaže Jurić i dodaje da ne zna razlog za prijetnje koje su mu upućene.

– Ne znam zašto mi prijeti, ali isto tako i ne znam o kome je riječ. Pošto su mi te prijetnje stigle na Fejsbuk, nisam se upuštao u dalje komentare, samo sam prijavio policiji. Na moju veliku sreću, policija ga je uhapsila svega deset sati posle prijave. Izuzetno sam im zahvalan na ekspresnoj reakciji – rekao je otac ubijene Tijan

Podsjetimo, 2014. godine Srbiju je potresao stravičan zločin. Naime, u noći između 25. i 26. jula u selu Bajmok kod Subotice mesar iz Surčina Dragan Đurić kolima je presreo Tijanu Jurić, koja se vraćala sa seoskog turnira. Djevojčicu je udario kolima, a potom je ubacio u vozilo i ubio je. Njeno tijelo je zakopao na smetlištu u naselju Čonoplja.

– Tijanino tijelo nađeno je 7. avgusta, a Đurić je tada uhapšen. Godinu dana kasnije osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Motiv surovog ubistva i dan-danas je nejasan. Naime, Tijana i Dragan se ranije nisu poznavali, niti su bili u bilo kakvom kontaktu. Đurić je tokom suđenja rekao „da ne zna zašto je ubio Tijanu“ – podsjeća naš izvor.

Kurir.rs 

1 komentar

  1. Još jedan bolesnik….Osudite ga na par godina robije, pa se više neće za.ebavati sa tuđom nesrećom…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com