PODGORICA: Aleksa Milačić kažnjen sa 1500 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Aleksa Milačić kažnjen sa 1500 eura

Vijeće Višeg suda u Podgorici ocijenilo je da student istorije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, Aleksa Milačić (22), rođen u Beogradu, a nastanjen u Herceg Novom, nije počinio bilo koje krivično djelo kada je uz fotografiju kojom prikazuje kako navodno puca u statuu narodnog heroja Ljuba Čupića, napisao poruku neprimjerene sadržine, piše Pobjeda.

“Ubili smo te jednom, ubićemo te opet. Ubijaćemo vas opet i opet, sve dok se Srpske zemlje i Srpski narod ne oslobodi vašeg đavoljeg duha i otrova ko munizma”, napisao je on na Facebooku.

Student druge godine istorije ispričao je, pošto je priveden u policiju, da je to učinio zato što mrzi komunizam i komuniste, i da su oni zlo za srpski narod i srpske zemlje.

Nakon odluke Višeg suda, nikšićka policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Milačića, pa ga je prekršajni sudija u Nikšiću kaznio maksimalnom kaznom od 1.500 eura za prekršaj  Zakona o javnom redu i miru. Taj Zakon između ostalog predviđa da “ko skrnavi spomen-obilježje ili vrijeđa ličnost ili događaj kojem je spomen-obilježje posvećeno, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 300 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”.

Pobjeda/Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com