“Zadao joj 16 udaraca oštricom u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca u predjelu glave i tijela” - Volim Podgoricu

“Zadao joj 16 udaraca oštricom u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca u predjelu glave i tijela”

Vještak sudske medicine prof. dr Miodrag Šoć danas je u nastavku suđenja u Višem sudu u Podgorici okrivljenom Arsenije Stanoviću, zbog ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, kazao da je Lašmanova zadobila 16 ubodno reznih rana, te još minumum deset udaraca u glavu i tijelo.

Naveo je da prema nalazu obdukcije, kao i medicinska eskpertiza pokazala da je djevojka izgubila svijest nakon što je okrivljeni tupo-tvrdim predmetom udario nekoliko  puta u predjelu glave.

Vještak je naveo da je to bilo najvjerovatnije od udarca flašom, zbog čega je došlo do preloma kostiju lobanje i razorenja tkiva velikog mozga.

Lašmanova je prema nalazu vještaka, podizala ruke u pokušaju da se odbrani.

“Trpjela je bol i strah za život velikog intenziteta”, rekao je dr Šoć, navodeći da se može pretpostavi da je udarce zadobijala u kontinuitetu. On je kazao da od 16 uboda oštrim predmetom samo je jedan mogao biti fatalan, dok su ostali izazvali lake ili obične teške povrede.

e uboda tiče mogao je jedan biti fatalan bez pružanja medicinske pomoć. Njoj je probodena jetra i sa takvom povr”Nakon što je dobila udarac u glavu i kada je došlo do razaranja tkiva velikog mozga ona je izgubila svijest i nije se mogla pomjerati. Što sedom mogla bi živjeti najmanje 20 minuta”, naveo je Šoć. Dodao je da u krvi pokojne nije utvrđeno prisustvo alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je nastavak suđenja zakazao za drugi decembar, kada će biti saslušan vještak neuropsihijatar dr Stanko Milić.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene “, piše u optužnici.

Vijesti

2 komentara

  1. One other important aspect is that if you are an elderly person, travel insurance regarding pensioners is something you ought to really take into consideration. The old you are, greater at risk you are for making something terrible happen to you while overseas. If you are not covered by quite a few comprehensive insurance coverage, you could have some serious problems. Thanks for sharing your guidelines on this blog site.

  2. There are certainly a whole lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to bring up. I offer the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions like the one you bring up where a very powerful factor will be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the influence of just a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com