Administrativni odbor u novembru raspravlja o imunitetu Medojevića - Volim Podgoricu

Administrativni odbor u novembru raspravlja o imunitetu Medojevića

Administrativni odbor će o zahtjevu SDT kojim traže odobrenje za vođenje krivičnog postupka, odnosno skidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću raspravljati narednoh mjeseca, saopšteno je Dnevnim novinama u Odboru.

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja kaže da po poslovniku Odbor, kada su u pitanju takvi zahtjevi, odgovor treba da da na prvoj narednoj sjednici.

“Administrativni odbor je dobio od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića zahtjev SDT, ali je zasijedanje Skupštine sada u toku. Prema Poslovniku Odbor je dužan da predlog odluke sa izvještajem dostavi na prvoj narednoj sjednici Skupštine. To znači da sada treba sačekati da se završi ova sjednica i da bude zakazana nova. Administrativni odbor će za novo zasijedanje pripremiti predlog odluke i izvještaj”, kazao je Škrelja Dnevnim novinama.

Očekuje se da naredna sjednica Skupštine Crne Gore bude polovinom novembra.

SDT ovoga puta nije uputio Skupštini zahtjev za odobravanje određivanja pritvora Medojeviću.

Podsjetimo, predsjednik Skupštine Ivan Brajović prethodno je od SDT-a tražio da uputi dva odvojena zahtjeva, jedan koji se odnosi na vođenje krivičnog postupka i drugi za određivanje pritvora.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić je ranije kazao da će postupiti u skladu sa zahtjevom Skupštine i ponoviti zahtjev za skidanje imuniteta Medojeviću u drugačijoj formi.

Kako je ranije nezvanično objavljeno, SDT je zahtjeve uputilo jer je Medojevićevo ime zabilježeno u notesu pronađenom u sefu optuženog vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića.

Medojević očekuje da Skupština Crne Gore odbije zahtjev Specijalnog tužilaštva.

“Naravno da očekujemo da će parlament uraditi ono što bi uradio svaki parlament u Evropi dakle, odbiti ovaj zahtjev Katnića zato što nema ni upućivanja na to koje je krivično djelo u pitanju, u okviru krivičnog postupka. Ovim je prekršen zakon, uvedena je neka procedura da se skida imunitet i da se traži pokretanje krivičnog postupka na bazi izjava nekih svjedoka saradnika ili na osnovu nekih podmetnutih dokaza”, kazao je Medojević.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com