ANDREA TVRDI: Policajac koji me je prebio i dalje prijeti i pritiska moje prijatelje - Volim Podgoricu

ANDREA TVRDI: Policajac koji me je prebio i dalje prijeti i pritiska moje prijatelje

Kolašinka Andrea Sekulić ispričala je juče u sudnici da se ne osjeća bezbjedno, jer joj Ivan Bojić, policajac optužen za napad na nju, “prijeti i pritiska je”.

“Bojić i članovi njegove porodice prolaze pored lokala mog oca i smiju mi se. Okrivljeni vrši pritisak na moje prijatelje”, kazala je Sekulićeva u sudnici.

Odgovarajući na pitanja branioca okrivljenog, advokata Marka Radovića, kazala je da te događaje nije prijavljivala jer ne vjeruje policiji.

Ona je pred sudijom Arsenom Popovićem ponovila, ono što je rekla i u istrazi – da je policajac 9. juna, u i ispred ženskog toaleta kluba “Selekt” dva puta istukao.

Bojić, kojeg kolašinsko Osnovno državno tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kazao je da nije tukao Kolašinku, već da je “samo dva puta odgurnuo” jer se nepristojno ponašala i psovala ga.

Odgovarajući na pitanja tužioca Vojislava Grujića, Bojić je rekao da je predmet koji je držao u ruci, a koji se vidi na snimku izuzetom sa nadzornih kamera tog lokala, svadbarski, a ne službeni pištolj.

Na saslušanju u tužilaštvu, ranije je tvrdio da te noći nije imao pištolj:

“Svadabrski pištolj, koji sam prije nekoliko godina dobio od jednog prijatelja, tokom slobodnog vremena nekad nosim sa sobom. Službeni pištolj nosim samo kad sam na poslu. Taj svadbarski pištolj sam u međuvremenu izgubio. Ne mogu sa sigurnošću reći da li je cijev pištolja bila okrenuta prema Sekulić. Nijesam joj prijetio. Ranije pred tužiocem sam kazao da nijesam imao pištolj, jer sam pitan da li sam te noći imao vatreno oružje, pa sam tako odgovorio podrazumijevajući da se to odnosi na službeni pištolj”, rekao je službenik Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Bojić je odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećene, advokata Srđana Lješkovića, jer mu je na saslušanju u tužilaštvu “postavljao puno pitanja nevezanih za kritični događaj”.

Lješković je, ipak, pročitao pitanja na koja Bojić nije odgovarao – koliko metaka ima i koju municiju koristi za svadbarski pištolj, zbog čega nije pružio pomoć Sekulićevoj, koja je prilikom pada preko ograde ispred toaleta udarila glavom o kameni pod, da li se kaje zbog krivičnog djela i je li pretresen prilikom privođenja u OB Kolašin.

Sekulićeva je pred sudijom ponovila da je do konflikta između nje i sugrađanina došlo nakon što je pokušala da ga spriječi da uđe u ženski WC u kojem je bila.

Kazala je i da je sigruna da bi je policajac, kojeg do tada nije poznavala, ubio da joj u pomoć nijesu pritekla dva momka. Ponovila je i da je kasnije gurnuo sa ograde ispred toaleta i “sa svih strana nastojao da je udara”.

Branilac okrivljenog, pitao je Sekulićevu koliko je vremena proteklo prije nego što su dvojica momaka reagovali i da li je izgubila svjest prije ili poslije toga, ali i koliko je vina popila te noći.

Prigovarajući u cjelosti njenom iskazu, kazao je da je njeno svjedočenje “direktno opovrgnuto sadržinom video nadzora iz diskoteke.”

“Svojim kazivanjem oštećena nastoji da što je moguće više oteža položaj okrivljenog. Ona ne ispunjava svoju zakonsku dužnost i ne daje doprinos da se, u ovom postupku potpuno utvrde odlučujuće činjenice”, rekao je Radović. Nastavak suđenja zakazan je za 3. decembar, kada je planirano da svjedoči sedam očevidaca.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com