KK IBAR: Koškanje jednog navijača sa Hadžibegovićem predstavljen je kao linč svih gostujućih igrača - Volim Podgoricu

KK IBAR: Koškanje jednog navijača sa Hadžibegovićem predstavljen je kao linč svih gostujućih igrača

Košarkaški klub Ibar reagovao je povodom, kako je navedeno – izvještavanja pojedinih medija o „incidentu“ koji se dogodio nakon utakmice 3. kola ERSTE lige Crne Gore, odigrane u Rožajama u kojoj su se sastali Ibar i Lovćen.

U reagovanju predsjedništva kluba se navodi da je u medijima “izrečeno puno ocjena koje ne odražavaju stvarna dešavanja na terenu”.

“Smatramo da su pojedini mediji predimenzionirali ovaj događaj koji je svakodnevna pojava na sportskim susretima na svim meridijanima. Ulazak dvadesetak navijača na teren nakon što su sudije označile kraj utakmice, kako bi proslavili pobjedu sa svojim igračima i koškanje jednog navijača sa igračem Lovćena, koji se odvojio od ostatka ekipe, što se jasno vidi na snimku koji je zabilježila službena kamera, predstavljen je kao linč svih gostujućih igrača i njihovog rukovodstva, što apsolutno nije tačno”, navodi se u reagovanju.

Predsjedništvo KK Ibar navodi da osim “pomenutog kontakta igrača Hadžibegovića, koji je krenuo prema navijačima da istjeruje neku svoju pravdu, nije bilo ni jednog drugog kontakta navijača sa igračima Lovćena ili njihovog rukovodstva, što je zabilježeno kamerom”, ističe se u saopštenju.

Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) juče je suspendovao teren Ibra, a komesar lige Miomir M. Mugoša protiv rožajskog kluba pokrenuo disciplinski postupak.

Iz Uprave policije je saopšteno da su nadležnom sudu za prekršaje podnijete prekršajne prijave “protiv D.Z, E.H. i navijača I.A. (30), S.K. (19), E.L. (27) i D.K. (21), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama”.

Pokrenut je i prekršajni postupak protiv organizatora sportske priredbe.

“Veoma smo začuđeni da se olako izriču kvalifikacije ovog događaja kako bi se Rožaje i KK Ibar predstavili u što gorem svjetlu i poslala poruka ostalim ekipama i građanima Crne Gore da se u Rožajama nešto čudno dešava”, navodi se u saopštenju predsjedništva KK Ibar.

“Mi svakako osuđujemo svaki incident na sporskim terenima pa i ovaj, ali nas veoma čudi da se njemu pridaje daleko veća medijska pažnja nego mnogo ozbiljnijim koji su se dešavali u skorijoj prošlosti na crnogorskim sportskim borilištima, pa i ovom klubu, kada je prije tri sezone pola naših igrača napustilo dvoranu na Cetinju krvave glave a jednom igraču je i život bio ugrožen”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com