Pokušaj ubistva policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce: Odbrana čeka balističare - Volim Podgoricu

Pokušaj ubistva policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce: Odbrana čeka balističare

Za 18. novembar u podgoričkom Višem sudu zakazan je nastavak suđenja Kotoraninu Marku Radoviću, optuženom za pokušaj ubistva novskih policajaca Aleksandra Vukićevića i Sendina Ljuce.

U tom postupku juče je, pred sudijom Predragom Tabašem, iskaz dao samo jedan od tri planirana svjedoka.

Branilac optuženog, advokat Borivoje Đukanović, kazao je da se iskazom saslušanog svjedoka ni na koji način nije mogao potvrditi nijedan navod optužnice, niti tvrdnja činjeničnog opisa:

“Posebno imajući u vidu da je on jednim dijelom bio onemogućen da sve detaljno vidi, jer mu je samo mjesto događaja umnogome bilo zaklonjeno stubom. Odbrana očekuje da će ubrzo nakon saslušanja svjedoka, koje je određeno za sljedeći glavni pretres, biti određeno i ono što je relevantno – saslušanje svih angažovanih vještaka”, kazao je Đukanović.

Advokat je istakao da je odbrana u najčvršćem uvjerenju da će nakon toga “sudu biti jasno da predmetna optužnica nema nikakvog ozbiljnog utemeljenja”.

“Vještak, balističar je bio kategoričan i decidan u svom nalazu, koji je u svemu u skladu sa pravilima nauke, i na koji odbrana nema primjedbi – da putanja projektila isključuje svaku mogućnost da je optuženi Marko Radović ispalio hitac u pravcu oštećenih, nego je do opaljenja došlo tek kada su ga oštećeni uhvatili za ruke i povlačili ga ka dolje. Taj hitac završio je na viisini od 40 centimetara”, rekao je Đukanović.

Radoviću se na teret stavlja da je u decembru prošle godine u Hereceg Novom napao policijske službenike koji su pokušali da ga legitimišu i u njihovom pravcu ispalio više hitaca.

Vijesti

2 komentara

  1. Appreciation for this interesting writing. From the time that I commenced working on understanding much more with this topic, my entire life has better tremendously. I are looking at the choice of adding the opposite thing to my career for a year. For a nice and pleased with the sort of information I have gained from various websites, especially your site. I have a smaller budget to certainly obtain ebooks and video tutorials but your site is a good help to myself.

  2. This could be the correct blog for would like to learn about this topic. You already know a great deal of its almost hard to argue together with you (not too I actually would want…HaHa). You certainly put a fresh spin with a topic thats been discussed for some time. Wonderful stuff, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com