Ko je inspektor Juretić: Izbjegao dvije zatvorske kazne, radio po nalogu Mugoše - Volim Podgoricu

Ko je inspektor Juretić: Izbjegao dvije zatvorske kazne, radio po nalogu Mugoše

Inspektor Vladan Juretić odavno je poznat crnogorskoj javnosti, a pregršt činjenica upućuje na to da je uprkos nezakonitom činjenju zadužio vlast koja mu je omogućila opstanak u službi.

Za Juretića se u decembru 2009. založio lično tadašnji predsjednik Filip Vujanović i pomilovanjem izdejstvovao da izbjegne dvije zatvorske kazne – za nanošenje teških tjelesnih povreda i zloupotrebu položaja.

Juretić je osuđen jer je nakon kraće prepirke izudarao čovjeka, a u drugom postupku, što je prilikom iseljavanja osobe oboljele od cerebralne paralize, prije inervencije, nije naložio iznošenje stvari iz kuće.

Tokom vlasti Miomira Mugoše bio je jedan od agilnijih inspektora, posebno kada je riječ o objektima koji nijesu bili po ukusu gradonačelnika. Nakon pomilovanja, na sudu se opet našao zbog nepropisnog i nezakonitog rušenja ograde KIPS-a. Postupao je po nalogu Mugoše i Glavnog grada, čiji je donos prema tom preduzeću poreske obaveznike, odlukom Suda u Strazburu, koštao  najmanje 4.5 miliona eura

Pogledajte prilog o inspektoru koji je emitovan u emsiji “Načisto” na TV Vijesti:

Juretić je akter snimka razgovora investitora i inspektora u Budvi, u kojem investitor, između ostalog, govori da je donio pet hiljada od 20.000 koliko mu je navodno  traženo, a Bošković ga savjetuje kako da ga ne otrkriju da unajmljuje radnike na crno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com