I MARKOVIĆ DA PODNESE OSTAVKU - Volim Podgoricu

I MARKOVIĆ DA PODNESE OSTAVKU

Demokratski front pozdravio je potez ministra turizma i održivog razvoja Pavla Radulovića da odnese ostavku i pozvao premijera Duška Markovića da učini isto. Tako bi, kako navode, u praksi potvrdio svoju priču da je za rješavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor.

Radulović je danas podnio ostavku nakon što je sinoć objavljen snimak iz kojeg se zaključuje da su građevinski inspekori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

“Demokratski Front u kontinuitetu upozorava da je korupcija u Crnoj Gori postala sistemska i da je kao kancer zahvatila i razorila sve institucije sistema. Svaki dan naša javnost je zapljusnuta dokazima koji nedvosmisleno pokazuju da u Crnoj Gori ne vladaju ni zakoni ni institucije i da je odnos prema korupciji postao odnos prema vitalnim interesima ovog naroda i države”, navodi se u saopštenju DF-a.

Ocjenjuju da je ostavka ministra Radulovića pokazala da i u režimu postoje ljudi koji nijesu spremni da mirno prihvataju lopovluk i kriminal, bez ikakvog osjećaja političke odgovornosti.

“DF poziva Duška Markovića, kao premijera da podnese ostavku i da se ne sakriva iza ostavke ministra kojeg je on predložio. Distanciranje Markovića i Pažina od Stankovića i Katnića, danas kada svi u Crnoj Gori vide da je tužilaštvo leglo korupcije i organizovanog kriminala, mi dozivljavamo kao najobičnije licemjerje i posljedicu pritisaka međunarodne zajednice, koja od Đukanovića i Markovića traže hitnu smjenu Stankovića i Katnića. Mi u DF-u odlično pamtimo kako je Vlada Duška Markovića, nagrađivala stanovima i bonusima tužioca Čađenovića zbog lažnog suđenja liderima DF-a”, dodaje se u saopštenju.

DF poziva Duška Markovića da odmah podnese ostavku zbog, kako su kazali, iste objektivne odgovornosti, na koju pozivaju Stankovića i Katnića da podnesu ostavke.

“Ostavka Duška Markovića i pad Vlade bi otvorio politički proces dijaloga o rješavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države”, kazali su iz DF-a

1 komentar

  1. Can I just now say such a relief to find one who truly knows what theyre dealing with on the internet. You definitely know how to bring a challenge to light and produce it crucial. Workout . need to look at this and see why side of your story. I cant think youre less well-liked simply because you absolutely contain the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com