PODGORIČANI U ŠOKU: Ušli u taksi, a tamo ih dočekalo neprijatno iznenađenje! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI U ŠOKU: Ušli u taksi, a tamo ih dočekalo neprijatno iznenađenje!

Građani Podgorice koji su juče koristili usluge pojedinih taksi udruženja bili su neprijatno iznenađeni kada im je taksimetar, čim su sjeli u auto, otkucao 50 centi kao startnu cijenu vožnje. Jedna od sugrađanski kazala je Vikend novinama da joj je taksista, na pitanje zašto kucaju start od 50 centi, od kada ta odluka postoji, zašto niko nije javno objavio šta čeka građane, dobila odgovor da je sve po zakonu i da će sva taksi udruženja do polovine decembra morati da urade isto, jer je to po uredbi koju je usvojio parlament glavnog grada još u junu ove godine.

Tu informaciju za Vikend novine potvrdio je i Saša Đurović, organizator posla u taksi udruženju “Lider”.

“Odluka o minimalnoj i maksimalnoj cijeni za taksi prevoz na teritoriji Podgorice, kojom je predviđeno naplaćivanje starta vožnje, donešena je prije više od tri mjeseca. Mi smo za to vrijeme baždarili taksimetre i počeli da primjenjujemo nova pravila. Ne primjenjujemo to samo mi, neko će to uraditi sjutra, preksjutra, u svakom slučaju sva taksi udruženja dužna su da ovu uredbu primijene do sredine decembra”, kaže Đurović.

Đurović objašnjava da postoje tri tarife tarifa broj 1 (dnevne tarifa) imaće minimalni start od 50 centi, dok će tarifa 2 (noćna vožnja), važiti od 22 do šest ujutru i start vožnje u tom periodu iznosiće 60 centi.

Građanima će sigurno biti novina i to da se vožnja van grada neće naplaćivati po dogovorenim cijenama, kao što je bilo do sada.

“Tarifa 3, odnosno vožnja van grada naplaćivaće se po taksimetru. Što se tiče cijena po kilometru vožnje, njih nijesmo mijenjali, ostala je 55 centi”, kaže Đurović.

U taksi udruženju “Desetka” kažu da su njihove kolege malo požurile, ali i da će ovaj način naplate morati da primjenjuju sva udruženja na teritoriji Podgorice, pa i oni.

“Taksi udruženja će sama utvrditi cijenu starta. U udruženju “Lider” su malo požurili, ali imaju na to pravo. Mi još nijesmo razgovarali o tome, ali do sredine decembra svi ćemo morati da kucamo start”, kazao je Vikend novinama predsjednik udruženja “Desetka” Vesko Bijelić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com