RASPAD SNP-a? Milić i Pavićević nijesu obavijestili partiju da prekidaju bojkot - Volim Podgoricu

RASPAD SNP-a? Milić i Pavićević nijesu obavijestili partiju da prekidaju bojkot

 Poslanici Socijalističke narodne partije SNP Srđan Milić i Danijela Pavićević prekinuli su u srijedu, 30. oktobra, bojkot Skupštine bez konsultacija sa partijom, piše Pobjeda.

Prvi put su došli na skupštinsko zasjedanje, a izabrani su i za članove dva skupštinska odbora. Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Pobjedu da je prekid bojkota njihova lična odluka, koja nema veze sa partijskim stavom.

“Milić i Pavićević odluku da prekinu bojkot parlamenta donijeli su samostalno. To je njihov lični čin, o kojem smo saznali iz medija. SNP kao partija nije prekinula bojkot. Mi ostajemo pri ranijem stavu, a oni bi trebalo da objasne partiji, ako se smatraju dijelom SNP-a, i onima koji su ih izabrali, zašto su prekinuli bojkot”, istakao je Joković.

Podsjetio je da je odluku o bojkotu donijelo rukovodstvo SNP-a na čijem čelu je bio upravo Milić.

“Oni su povratkom u parlament poništili svoju odluku”, kazao je Joković.

Rekao je da razumije želju Pavićevićke da postavi pitanje premijeru o istrazi ubistva Duška Jovanovića.

“Bilo je premijerskih sati i prije. Najrealnije bi bilo da je obavijestila partiju da to želi. Zbog specifične situacije, mi se tome ne bismo protivili, čak bismo se saglasili sa tim. Međutim, oni su nastupili tako, i mi u SNP-u idemo dalje u jačanje infrastrukture i pripremanje za sljedeće izbore”, dodao je Joković.

Na pitanje hoće li u narednom periodu inicirati komunikaciju sa poslanicima svoje partije, Joković je rekao „zašto bi to radio, ako oni to ne žele“.

“Zašto bi predsjednik inicirao komunikaciju sa njima kada oni nijesu našli za shodno da obavijeste one koji su ih izabrali, članstvo, simpatizere da prekidaju bojkot parlamenta. Ne vidim nijedan razlog da predsjednik od njih traži odgovornost, niti pojašnjenje. Ako žele da pojasne, mogli su to i ranije, ako ne žele, mi idemo našim putem”, rekao je Joković.

On je, na pitanje hoće li SNP ostati u savezu “Da svako ima”, odgovorio potvrdno.

“SNP u ovom trenutku ne razmišlja o napuštanju saveza “Da svako ima”. Naravno, radimo na jačanju partije, a samim tim jača i savez čiji smo dio”, rekao je Joković.

Na pitanje vidi li savez “Da svako ima” kao predizbornu koaliciju, istakao je da to nije zvanično predizborna koalicija, te da SNP još ne zna kako će nastupiti na narednim parlamentarnim izborima.

“Da li ćemo nastupiti samostalno, u koaliciji “Da svako ima” ili u još široj koaliciji za šta se zalažemo, vidjećemo u narednom periodu. O tome će odlučiti organi partije”, poručio je Joković.

Prema njegovim riječima, želja SNP-a je da opozicija bude jedinstvena, ili, bar, da bude što manje kolona.

“Nemamo ništa protiv i da budu dvije kolone i da u tome učestvujemo. Ipak, naš nastup zavisiće od dešavanja u opoziciji na ukupnoj političkoj sceni”, naveo je Joković.

Komentarišući odnose među liderima u opozicionom savezu “Da svako ima”, Joković je ocijenio da su oni dobri.

“Imamo odličnu komunikaciju i nemamo problema, a o planovima za naredni period ćemo razgovarati i zajedno donijeti odluke”, rekao je Joković.

Kazao je da SNP ovih dana obilazi opštinske odbore i učlanjuje nove ljude u partiju.

“Vrlo brzo će izborna godina i mi se spremamo”, poručio je Joković.

Pobjeda

2 komentara

  1. I was just searching for this info for a while. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this type of informative sites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com