Siniša nožem zaklao Biljanu pred bebom i ćerkom, i dobio 12,5 godina robije - Volim Podgoricu

Siniša nožem zaklao Biljanu pred bebom i ćerkom, i dobio 12,5 godina robije

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva vanbračne supruge Biljane Mijatović u Pančevu 2017. sa kojom ima zajedničko dijete, koje je u vrijeme ubistva imalo mjesec dana.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Radovančev osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i šest mjeseci, jer mu je sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora od osam mjeseci za drugo krivično djelo. Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva.

 

Ćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dijete bile su u stanu u vrijeme ubistva 21. novembra 2017.One su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahtjeva upućene na parnicu.

 

Radovančev je proglašen krivim što je smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih djela i “uslijed odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata bijesa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu”, navodi se u presudi.

Kobnog dana u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živjeli došlo je do jedne od njihovih svađa u prisustvu ćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomjesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su djeca ostala u sobi.

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: ZORANA JEVTIĆ
Radovančev je prijetio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dijete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem zadao ženi jedan ubod u predjelu grudnog koša nanijevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mjesta preminula. Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30 rođendan, dok su očekivali goste.

 

Kurir.rs/Tanjug

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com