Novak osvojio Pariz, ali prvo mjesto prepustio Rafi - Volim Podgoricu

Novak osvojio Pariz, ali prvo mjesto prepustio Rafi

Poslije nešto više od godinu dana Novak Đoković nije prvi teniser svijeta.

Đoković je prvo mjesto prepustio Špancu, Rafaelu Nadalu koji ima 9.585 bodova, 640 viđe od Đokovića, koji je juče osvojio titulu na Mastersu u Parizu.

Đokoviću je obrisano 1.0000 bodova, koliko je osvojio prošle godine plasmanom u finale završnog Mastersa – ATP finala – u Londonu.

Ovogodišnji završni Masters u Londonu počinje 10. novembra, a Đoković ima šansu se vrati prvo mjesto. Neizvjesno je da li će u Londonu igrati Rafael Nadal zbog povrede trbušnog zida.

Đoković, u Londonu u svakoj varinanti mora da se plasira u finale, a sve ostale kalkulacije zavise od rezultata u finalnom meču, ali i Nadalovog stanja sa povredom i njegovog eventualnog učinka.

Svaka pobjeda u grupi na ATP šampionatu donosi 200 bodova, pobjeda u polufinalu nosi 400 bodova, a osvajanje turnira dodatnih 500.

Kad je o ostalim teniserima riječ, Rodžer Federer je treći (6.190), četvrti je Danil Medvedev (5.705), a peti Dominik Tim (5.025).

Na šestom mjestu od danas je Stefanos Cicipas. On je prestigao Aleksandra Zvereva, koji je sedmi, osmi je Mateo Beretini, deveti Roberto Bautista Agut, a Top 10 zatvara Gael Monfis.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com