PODIVLJALO VRIJEME NA JADRANU: Talasi do 2,5 metra, za ponedjeljak CRVENI METEO ALARM - Volim Podgoricu

PODIVLJALO VRIJEME NA JADRANU: Talasi do 2,5 metra, za ponedjeljak CRVENI METEO ALARM

Zbog jakog juga, koji na području srednjeg Jadrana stvara talase i do 2,5 metra, danas su u prekidu katamaranske linije na splitskom plovnom području.

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) navode da je zbog olujnog vjetra deo auto-puta Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, otvoren za automobile, dok se ostala vozila preusmjeravaju na stari put kroz Gorski Kotar.

U Lici, Slavoniji, Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i na Istri putevi su mokri i klizavi, a na putevima u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, navode iz HAK-a.

U Hrvatskoj je danas na snazi narandžasti meteoalarm zbog jakog i olujnog jugozapadnog vetra, obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Narandžasti i crveni meteoalarm na snazi su i u Crnoj Gori.

Crveni alarm je “upaljen” zbog obilne kiše koja se i sjutra očekuje, a predviđa se da će u roku od 3 sata pasti najmanje 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštili su da se u ponedjeljak prijepodne, a naročito u ranim jutarnjim satima, očekuje kišovito vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu, sredinom dana ili poslijepodne padavine će znatno oslabiti, a mjestimično i prestati uz djelimično razvedravanje.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore upozorio je da se očekuju jako nestablne vremenske prilike sa jakom kišom i jakim na udare olujnim južnim vjetrom.

2 komentara

  1. Splendid post. We learn brand new stuff upon various blogs daily. Couple of revitalizing to determine content material using their company writers as well as grow to be familiar having a little some thing their own certain. I’d believe to make use of a few inside the information on my blog need to don’t mind. Normally I’ll provides a link back up in internet internet site. Thanks sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com