PRODUŽEN KONKURS ZA NAGRADU „ISKRA“ Prijave do 10. novembra - Volim Podgoricu

PRODUŽEN KONKURS ZA NAGRADU „ISKRA“ Prijave do 10. novembra

Konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“ produžen je do 10. novembra. Nagradu dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo (FAKT), u saradnji sa partnerima. Pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.
Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. Nagrade se tradicionalno dodjeljuju početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, na Cetinju.
Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde, kada je riječ o ulaganju u opšte dobro i izgradnji građanskog društva. Istovremeno, cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.
FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu, a uz podršku Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Evropske komisije.
Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.nagradaiskra.me.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com