Vjerovala sam u zlato prije šampionata - Volim Podgoricu

Vjerovala sam u zlato prije šampionata

Ogrnuta crnogorskom zastavom, sa osmujehom na licu i medaljom oko vrata najsjajnijom, zlatnom. Jovana Peković, dama koja je prije dva dana pokorila Stari kontinent u konkurenciji mlađih seniora (do 23 godine) na Evropskom prvenstvu, juče je stigla u svoju domovinu iz dalekog Iževska u Rusiji.

“Oduševljena sam, još sam pod utiskom. Svi me pitaju kako se osjećam, ali, iskreno, nikom ne znam da objasnim. Eto jedno je sigurno prelijep je osjećaj”, poručila je Jovana na dočeku na podgoričkom aerodromu.

Dugo je crnogorski džudo čekao neku veliku priču, zbog toga je Jovanin uspjeh bio pravo iznanađenje za cijelu javnost. Ne, međutim, i za crnogorsku heroinu.

“Iskreno, kad sam krenula za Rusiju, a i mnogo prije toga, vjerovala sam u zlatnu medalju i otišla sam po nju”, jasna je Peković.

Do velikog uspjeha Jovana je stigla preko Britanke Šeli Ladford, Belgijanke Sofi Bertger, Izraelke Inbar Lanir, da bi u velikom finalu iponom “razoružala” Njemicu Terezu Cenker.

“Prvi meč mi je najteže pao, protivnica i ja smo bile pola-pola, ali imala sam mnogo veću želju da pobijedim i osvojim zlato. Na kraju se to i ostvarilo. Poslije prvog meča bila sam motivisanija da budem prva”, objasnila je šampionka Evrope.

Veliki trenutak za Jovanu i crnogorski džudo, a ukoliko mlada Nikšićanka nastavi kao do sada, naravno uz pravu pomoć države, ni Olimpijske igre u Tokiju nijesu daleko.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com