Javno čitanje poezije - Volim Podgoricu

Javno čitanje poezije

 

Čitanje poezije pjesnika Foruma mladih pisaca KIC-a pjesnikinja Tanje Božić i Natalije Milovanović iz Sovenije, održaće se u petak, 8. novembra u sali DODEST, sa početkom u 19 sati.

Učestvuju: Natalija Milovanović, Tatjana Božić, Luka Boljević, Jana Radičević, Nikola Ćorac, Barbara Delać, Milena Radević, Jelena Đurović i Martina Medenica.

Tanja Božić rođena je 1995. u Ljubljani, gdje trenutno završava master studije komparativne književnosti i francuskog jezika. Kad nije bibliotekarka, prevodi i piše, najviše poeziju, a i prozu. Za svoje pisanje je dobila nagrade konkursa Rdeča nit, Pesniška olimpijada te konkursa časopisa Spirala. 2018. godine se plasirala u zbornik Črtica za 3. tisočletje, 2019. u zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije Rukopisi 42, polufinale takmičenja Pesniški turnir te u finale konkursa za najbolju priču 2019. godine časopisa Sodobnost.

Natalija Milovanović rođena 1995. u Srbiji, osnovnu školu završila u Bosni i Hercegovini, srednju u Sloveniji, trenutno studira u Austriji. Do sada je obljavljivala u nekoliko slovenačkih literarnih časopisa, plasirala u finale takmičenja Pesniški turnir, a 2019. u finale konkursa za najbolji slovenački esej časopisa Sodobnost kao i festivala mlade slovenačke literature Urška. Objavila je i nekoliko prevedenih pjesničkih i proznih djela sa srpskog, hrvatskog i njemačkog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com