VELIKO NEVRIJEME I U PODGORICI: Ulice pod vodom, plivaju automobili (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

VELIKO NEVRIJEME I U PODGORICI: Ulice pod vodom, plivaju automobili (FOTO/VIDEO)

Obilna kiša izazvala je brojne probleme našim sugrađanima, a neke ulice su potpuno potopljene.

Podgoričani, ne pijte vodu sa česme!

foto: Podgorički vremeplov

Na Fejsbuk stranici Podgorički vremeplov objavljena je fotografija ulice kod “Hemomonta” na Zabjelu kojom automobili “plivaju”.

https://volimpodgoricu.me/2019/11/06/ne-krecite-na-sjever-zatvoren-put-podgorica-kolasin-mojkovac/

Građani su se požalili da je slična situacija i na pojedinim ulicama u drugim naseljima.

VODA NIJE ZA PIĆE

Obilne padavine u Podgorici izazvale su povećanje nivoa i mutnoće vode na izvorištu Mareza, pa ona i dalje nije za piće i treba je prokuvati, saopšeno je CdM-u iz podgoričkog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

CRNA GORA POD VODOM: Poplavljena prizemlja, POPUSTILI krovovi, ZATVORENI putevi! (FOTO)

Podsjetimo, obilne padavine zahvatile su Glavni grad u ponedjeljak, od kad je i zabilježena mutnoća vode, koja je uslijed današnjeg nevremena opet porasla.

PODGORICA: Bez struje zgrade na Trgu Vektre

“Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, preporučujemo da, djeca, trudnice, stariji i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja – flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl”, navode u podgoričkom Vodovodu.

Napominju i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće”, dodaju u Vodovodu.

Njihova labaratorija će, naglasili su, nastaviti pojačano da prati sve parametre vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno će informisati javnost.

NEMA STRUJE NA TRGU VEKTRE

Zbog kvara na mreži trenutno su bez napajanja elektičnom energijom zgrade na Trgu Vektre (Rimski trg) u Podgorici, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Obavještenje o prekidu – Podgorica-u 11:50 uspostavljeno napajanje sem u zgradi Cijevne komerc…….- Zbog kvara…

Gepostet von Crnogorski elektrodistributivni sistem am Mittwoch, 6. November 2019

“Ekipe su na terenu, rade na otklanjanju kvara”, navode iz CEDIS-a

1 komentar

  1. There are some attention-grabbing points in time in this article but I dont know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as well

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com