PODGORICA: Vandali na Gorici demolirali STUBOVE javne RASVJETE - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vandali na Gorici demolirali STUBOVE javne RASVJETE

“Ovaj veoma izražen problem vandalizma prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj, tako i na funkcionalnoj rasvjeti”, navode iz preduzeća “Komunalne usluge”

Nesavjesni pojedinci su na brdu Gorica, u prethodnih sedam dana, u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete, saopšteno je iz preduzeća “Komunalne usluge”.

Iz opredeljenja da se Glavni grad Podgorica osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada, ovo Društvo u saradnji sa Glavnim gradom, u predhodnom periodu preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi, izradi i implementaciji Projekta modernizacije javne rasvjete – faza I, što podrazumijeva zamjenu zastarelih i neefikasnih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama i predstavlja veoma značajan projekat za Glavni grad. Projekat je vrijedan 4.700.000,00 eura, realizovan je krajem septembra mjeseca tekuće godine, a finansira se u potpunosti od uštede električne energije, uz garnatni period od 10 godina, što znači da je obaveza izvođača radova da u garantnom periodu servisira neispravne LED svjetiljke. Pored toga, započelo se sa modernizacijom dekorativne i ambijentalne rasvjete na mostovima i urbanim djelovima grada što će pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na izgled našeg grada.

Vandali su, kako se upozorava, demoliranjem stubova, pored velike materijalne štete doveli u opasnost sugrađane, kako zbog ispada cjelokupne rasvjete na ovom trafo-rejonu, tako i zbog izloženosti oštećenim instalacijama, čime bi moglo doći do povređivanja.

“Ovaj veoma izražen problem vandalizma prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj, tako i na funkcionalnoj rasvjeti, pa ovo Društvo ulaže velike napore kako bi kvalitetno održavalo povjerenu komunalnu infrastrukturu”, navodi se u saopštenju.

Komunalne usluge će, ističu, uložiti krajnje napore radi dovođenja rasvjete na ovoj i svim drugim lokacijama u ispravno stanje. Zbog ovih intervencija, napominju, često je potrebno uključivanje rasvjete u toku dana, te mole sugrađane na razumijevanje.

“Još jednom apelujemo na sugrađane da ne uništavaju imovinu Glavnog grada – objekte javne rasvjete, čime se narušava opšti izgled grada, a naročito dovodi u pitanje bezbjednost građana, te iziskuje izdvajanja velikih novčanih sredstava, što u konačnom dodatno opterećuje Budžet Glavnog grada kao i da neželjeno i vandalsko ponašanje pojedinaca prijave nadležnim organima a sve eventualne nedostatke na objektima javne rasvjete prijave na broj 020/623-927 od 07:00-15:00h ili lično u prostorijama našeg Društva u ulici Zetskih vladara bb”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com