UHAPŠENA TRI CRNOGORCA: Aleksandar Savović nije bio bezbjednosno interesantna osoba - Volim Podgoricu

UHAPŠENA TRI CRNOGORCA: Aleksandar Savović nije bio bezbjednosno interesantna osoba

Beranac Aleksandar Savović, koji je uhapšen u Menasalbasu u Španiji, nije bio bezbjednosno interesantna osoba, tako da crnogorska policija nije pratila njegovo kretanje, niti prikupljala operativna saznanja o njemu, piše Pobjeda.

Savović je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti porodice hrvatskog državljanina u Beranama Igora Tomkića, ali nije bilo poznato da je član kriminalne grupe koja se bavila švercom droge na međunarodnom nivou.

Španska Civilna garda uhapsila je u Menasalbasu 17. oktobra Savovića i još dvojicu državljana Crne Gore, kao i jednog Sjeverne Makedonije zbog uzgoja opojnih supstanci i pripadnosti kriminalnoj grupi. Crnogorska policija još nema saznanja o identitetu ostale dvojice naših uhapšenih državljana, pa ni detalje o dospjeću Savovića u redove te kriminalne grupe.

Marihuana je pronađena na dva broda koji su bili usidreni u Menasalbasu, gradu u španskoj pokrajini Toledo. Iz španske policije su Pobjedi kazali da je u ovoj operaciji, koju je sprovela civilna straža grada Menasalbas u saradnji sa istražnim timom Mora i Teritorijalnim timom sudske policije Mora, otkriven i demontiran zasad marihuane sa savršeno dizajniranom infrastrukturom, gdje je zasađeno 2.685 stabljika marihuane i pronađeno 12.300 eura u gotovini i vozilo koje je korišćeno za izvršenje ovih krivičnih djela. Istražni timovi pronašli su i različite specifične materijale potrebne za uzgoj marihuane.

Civilna garda otkrila je da je svaki od 1.400 metara kvadratnih tih brodova podijeljen u različite jedinice, čime je omogućeno intenzivno uzgajanje marihuane, gdje je uložen materijal vrijedan 200.000 eura. Istražni timovi u Španiji zajedno sa zaposlenima u električnoj kompaniji došli su do podataka da električni fluid koji se koristio u oba broda u kojima su smještene ove plantaže potiče iz tri ilegalna priključka.

Savović je uhapšen u Španiji 17. oktobra, a Crnu Goru je napustio 28. septembra preko graničnog prelaza Debeli brijeg. Za Savovićem je raspisana nacionalna potjernica po naloguberanskog suda nakon što se nije javio 4. oktobra na izdržavanje zatvorske kazne po presudi za paljenje radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com