ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO CRNU GORU, PONOVO JE U CENTRU PAŽNJE: Tinejdžer (16) iz Nikšića je brutalno ubio Kristinu (18), a sada je iz istražnog zatvora ponovo vraćen u onaj za maloljetnike! - Volim Podgoricu

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO CRNU GORU, PONOVO JE U CENTRU PAŽNJE: Tinejdžer (16) iz Nikšića je brutalno ubio Kristinu (18), a sada je iz istražnog zatvora ponovo vraćen u onaj za maloljetnike!

Šesnaestogodišnjak iz Nikšića koji se sumnjiči za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), odlukom sudije za maloletnike Višeg suda u Podgorici, vraćen je ponovo u Centar “Ljubović”. On je bio u toj ustanovi dok Apelacioni sud nije odredio da se prebaci u istražni zatvor. Ipak, sudija Ivanović je ponovo doneo odluku da on bude upućen u Centar “Ljubović”.

Kako osumnjičeni spada u kategoriju mlađeg maloletnika, pošto nije napunio 16 godina, njemu ne može biti izrečena zatvorska kazna. Mlađem maloletniku se za krivično delo za koje je zaprećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mera u trajanju od šest meseci maksimalno tri godine u Centru “Ljubović” ili u zatvoru za maloletnike.

Pošto se radi o maloletnom licu, istražni organi nisu želeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo. Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene devojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmeri u pravom smeru i brzo rasvetli zločin.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Nestanak devojke prijavljen je 7. septembra, a njeno telo je jedan meštanin Kočana pronašao u blizini jezera Krupac u Nikšiću.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalistike Enis Baković kazao je na konferenciji za medije organizovanoj povodom ovog zločina da je na telu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana nanetih hladnim oružjem.

On tada nije želio da govori o detaljima iz istrage, a na pitanje da li je poznat motiv ubistva odgovorio je da se na osnovu svih dokaza može zaključiti da je reč o zločinu iz strasti.

Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com