Evo KOLIKO će koštati PUTARINA za auto-put - Volim Podgoricu

Evo KOLIKO će koštati PUTARINA za auto-put

Putarina za prioritetnu dionicu auto-puta Bar-Boljare, iznosiće najvjerovatnije od tri do tri i po eura, saopštio je Pobjedi izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

“Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine donijeće Vlada”, kazao je Mujević i dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu dana precizira tačan iznos.

On smatra da će se najvjerovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

“Po toj tarifi za prolaz prioritene dionice od od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do tri i po eura”, rekao je Mujević.

Prema njegovim riječima najvjerojatnije će državni Monteput naplaćivati putarinu na auto-putu.

“Za sada je opredjeljenje Vlade da Monteput obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano”, saopštio je Mujević.

On smatra da Monteput ima potencijal za održavanje auto-puta.

“Mi imamo i potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta”, kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com