Sekulić u Ohridu: Integracija u EU je naš cilj i ona nema alternativu - Volim Podgoricu

Sekulić u Ohridu: Integracija u EU je naš cilj i ona nema alternativu

Danas u Ohridu smo imali priliku da prvi put budemo do detalja upoznati sa inicijativom lidera tri zemlje Zapadnog Balkana, Sjeverne Makedonije, Srbiji i Albanije o boljoj povezanosti regiona, saopštila je crnogorska ministarka ekonomije Dragica Sekulić, objavlejno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

“Inicijativa za koju smo danas čuli je nešto o čemu naša Vlada i naša država mora dobro da promisli sa aspekta benefita za svoje građane i privredu i bolje evropske integracije. Integracija u EU je naš cilj i ona nema alternativu”, istakla je Sekulić.

Sekulić učestvuje u radnom dijelu dvodnevnog sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, a učestvuju još i predsjednik Srbije Aleksandar Vučič, premjeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama i predsjednik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić.

“Crna Gora je lider u EU integraciji, zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj sa bilo kojom državom regiona i koja je u okviru Berlinske inicijative ispunila najviše preporuka. Time smo pokazali da suštinski vjerujemo u regionalnu i ekonomsku povezanost naših zemalja”, kazala je Sekulić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com