PROFESORICA PODGORIČKE GIMNAZIJE: Šehović ponudio pomoć od 1.800 eura - Volim Podgoricu

PROFESORICA PODGORIČKE GIMNAZIJE: Šehović ponudio pomoć od 1.800 eura

Ministarstvo prosvjete na čijem je čelu Damir Šehović ponudio je nevladinoj organizaciji “Udruženje profesora filozofije” da uplati 1.800 eura tvrdi članica te organizacije Jasminka Milošević.

Jasminka Milošević, crnogorska profesorica, privukla je pažnju javnosti, kada je prije nekoliko dana na fejzbuku objavila da njena mjesečna primanja iznose 47 eura, zbog čega nije u prilici da ima obroke svakog dana.

Milošević je generalna sekretarka NVO ,,Udruženje profesora filozofije”, koje je 2018. organizovalo 26. Međunarodnu filozofsku Olimpijadu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete.

Troškovi Olimpijade iznosili su 48.000 eura, od čega je NVO raspolagala sa oko 12.000 eura. Da bi troškovi bili podmireni, Milošević je na sebe preuzela obavezu pronalaženja ostatka sredstava.

Tako se, priča za Pobjedu, za potrebe Olimpijade, zadužila u restoranima, hotelima, računarskim radnjama.

Iako je tada, očekivala da će Ministarstva pokriti troškove Olimpijade, to se nije dogodilo, pa su svi dugovi, stigli na njen račun.

”Ministarstvo prosvjete se u potpisanom memorandumu nije obavezalo da finansira Olimpijadu, ali i nije dostavilo rješenje o tome da li hoće ili neće dati sredstva za ovu manifestaciju. Samim tim, u daljoj proceduri, NVO ,,Udruženje profesora filozofije” nije moglo da traži sredstva od ostalih ministarstava” – priča Milošević.

Dodaje da je tražila od aktuelnog ministra Damira Šehovića, od momenta kada je došao na tu funkciju, da je primi, kao i da se iz tog Vladinog resora izjasne, kada je došlo vrijeme za organizovanje olimpijade, da li će dati novac.

Pošto je njena organizacija, već bila u procesu organizovanja Olimpijade, Milošević tvrdi da nije postojala mogućnost da se od nje odustane, pa su odlučili da događaj finansiraju iz prikupljenih donacija ili iz sopstvenog džepa.

Danas, godinu dana nakon organizovanja Olimpijade, NVO duguje 33 hiljade eura. Novac potražuju hotelijeri, vlasnici restorana, operateri i mnogi drugi, a Milošević dugove vraća od svoje plate. Od ministra prosvjete, sa kojim je danas razgovarala, dobila je predlog da napiše molbu, te da će Ministarstvo pokušati da Organizaciji uplati 1.800 eura.

Na pitanja, zašto nije bilo odgovora na njen upit da li će dobiti novac za Olimpijadu ili ne, ministar Šehović nije dao konkretan odgovor, tvrdi Milošević.

”To je sve što je Ministarstvo spremno da uradi, da nam da 1.800 eura da pokrijemo dio troškova” – kaže profesorica i dodaje da je u razgovoru sa ministrom Šehovićem osjetila njegovo nepovjerenje.

”Imala sam osjećaj da nije vjerovao u ono što govorim” – navodi Milošević i ističe da će narednih dana znati na čemu je.

”Vidjećemo da li će riječ koju je dao ministar biti ispunjena” – rekla je Milošević.

(Pobjeda)

1 komentar

  1. I ja bih organizovala olimpijadu za nastavnike biologije, al nemam i ne pruzam se vise nego sto mogu sebi da priustim. Ne pozajmljujem ako ne mogu da vratim. Ne kritikujem drugog za svoje postupke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com