Predstava učenika “Maksim Gorki“ škole u KIC-u - Volim Podgoricu

Predstava učenika “Maksim Gorki“ škole u KIC-u

 

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Maksim Gorki“ izvešće predstavu „The happy prince and the nightingale and the rose“ u srijedu, 13.novembra, u sali DODEST, sa početkom u 18 sati.

Riječ je o dramatizaciji priča Oskara Vajlda, Srećni princ i Slavuj i ruža, koje govore o prijateljstvu i požrtvovanosti.
Srećni princ izaziva pažnju prolaznika zbog svog sjaja i ljepote, ali otkriva da je bio u zabludi misleći da je njegov narod srećan. Slavuj se žrtvuje zbog plemenitih ciljeva dokazujući da je ljubav uzvišeno osjećanje zbog kojeg vrijedi živjeti. Scene su upotpunjene odabranim songovima i plesnim tačkama.

Dramatizaciju je uradila profesorica Lidija Banović, a prevela profesorica Danijela Perišić.
Glumačku postavu čine talentovani učenici osmog razreda koji su više puta nastupali u pozorištu. Revijalno su učestvovali na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, Međunarodnom lutkarskom pozorištu i takmičili se u Baru u okviru Festivala dječijeg teatra.

Predstava će biti izvedena na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

2 komentara

  1. This is the correct weblog for anyone who hopes to be made aware of this topic. You know so much its nearly tough to argue on hand (not that I really would want…HaHa). You definitely put a fresh spin using a topic thats been revealed for many years. Wonderful stuff, just excellent!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com