PRAVA CRNA GORA: Radnici Hitne pomoći ODBILI DA PRUŽE POMOĆ pacijentkinji na samrti, koja je dan nakon toga umrla? (VIDEO) - Volim Podgoricu

PRAVA CRNA GORA: Radnici Hitne pomoći ODBILI DA PRUŽE POMOĆ pacijentkinji na samrti, koja je dan nakon toga umrla? (VIDEO)

Prava Crna Gora objavila je video snimak na kojem se, kako tvrde, vidi nesavjesno liječenje supruge jednog Podgoričanina, koja je nakon ovoga preminula.

Saopštenje Prave Crne Gore prenosimo integralno.  

Pravoj Crnoj Gori se javio Podgoričanin, državljanin Crne Gore, Nedžad Emini, koji nam je ispričao o nesavjesnom lječenju njegove supruge Huriše Emini, koja je preminula 19. oktobra. Njegovoj supruzi je otkriven kancer te je nakon nekoliko bezuspješnih operacija u KBC-u dobila uput za operaciju u Turskoj. Kako porodica Emini nije mogla da sakupi neophodna sredstva za operaciju, tokom kućnog liječenja pacijentkinja je često trpjela jake bolove, zbog čega je porodica bila prinudjena da često poziva Hitnu pomoć kako bi joj davali neophodne injekcije i na taj način joj ublažili muke.

Međutim porodica Emina u Hitnoj pomoći nije uspjela da dobije ono što ovako teškom pacjentu pripada. Kako tvrdi Nedžad, kada god bi pozvao Hitnu pomoć oni bi mu govorili da će doći odmah, a dolazili su uvijek sa zakašnjenjem od dva ili tri sata, pravdajući to velikim brojem pacijenata koje moraju da obiđu i time što imaju manjak osoblja.

Dan uoči smrti njegove supruge radnici Hitne pomoći nisu htjeli ni da uđu u prostoriju gdje se njegova bolesna supruga nalazila, što se jasno vidi na video snimku koji dostavlja Prava Crna Gora, govoreći da zbog neprijatnog mirisa koji se širi ne mogu da obave svoj posao. Posao pomoći osobi koja je u najvećim mukama! Ujedno ponašali su se drsko, nevaspitano i uličarski prema porodici oboljele. Kada je Nedžad pozvao dežurnog dispečera i tražio da mu se objasni zašto je osoblje hitne pomoći odbilo da pruži neophodnu medicinsku pomoć njegovoj supruzi, dobio je objašnjenje, za šta Prava Crna Gora ima i tonski snimak koji ovo potvrđuje, da su radnici Hitne pomoći bili onemogućeni da odrade intervenciju.

Jutro nakon toga Nedžadova supruga je preminula, pa su on i porodica pozvali Hitnu pomoć kako bi u skladu sa zakonom došli na lice mjesta i konstatovali smrt pacijenta. Kada je ekipa Hitne pomoći stigla u stan, što se takođe jasno vidi na snimku, medicinska sestra je samo pošla do vrata prostorije u kojoj je ležala Nedžadova mrtva supruga i bez približavanja, sa vrata konstatovala smrt, dok se druga medicinska sestra sa rukama u džepovima šetala po stanu. Nakon toga, prilikom ulaska u dnevnu sobu kod porodice jedna od medicnskih sestara govori, sa rukama u džepovima, “Bog se osevapio što je uzeo, da se ne muči ni ona, ni vi da je gledate”. Dakle, ne samo da joj dan ranije nisu pružili hitnu medicinsku pomoć, već sjutradan, nakon smrti, takođe ne ulazeći kod Nedžadove supruge, sa rukama u džepovima, konstatuju smrt, za koju postoji osovana sumnja da su odbijanjem da ukažu pomoć radnici Hitne pomoći, sami doprinijeli.

Prava Crna Gora osudjuje skandalozno ponašanje medicinskih radnika i traži da se slučaj pod hitno ispita, a odgovorni kazne u skladu sa zakonom. Prava će u najskorijem roku, ukoliko tužilaštvo hitno ne reaguje po službenoj dužnosti, podnijeti krivične prijave za neukazivanje zdravstvene pomoći i nesavjesno liječenje. Takođe zahtijevamo hitnu reakciju vrha Hitne pomoći u smislu rasvjetljavanja ovog slučaja, kao i resornog ministra Kenana Hrapovića.

Ovo nije jedina nesreća koja je u prethodnom periodu pogodila porodicu Emini, koja je već izgubila jedno dijete, a drugo su uspjeli da spasu liječenjem u inostranstvu, o svom trošku, dok je njihov najstarji sin nepokretan takođe zahvaljujući nestručnom radu ljekara, o čemu će Prava Crn a Gora dodatno izvijestiti javnost. Apelujemo na sve nadležne da se pod hitno obezbijede uslovi i stručni ljekari za operaciju Nedžadovog skoro potpuno nepokretnog sina, dvadesetogodišnjeg Almira.

.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com