Predsjednik Đukanović čestitao Dan Prijestonice Cetinje - Volim Podgoricu

Predsjednik Đukanović čestitao Dan Prijestonice Cetinje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima, svim građanima Prijestonice Cetinje i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Prijestono Cetinje je bilo i ostalo simbol našeg državotvornog bića kroz istoriju, centar tradicionalne i savremene Crne Gore, što je osnaženo velikom pobjedom prije 75 godina na kraju slavne antifašističke borbe u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko i obezbijeđena ravnopravna pozicija u zajednici jugoslovenskih naroda”, kazao je Đukanović.

Kako je naglasio, Cetinje, grad heroj, sa svojim ljudima, ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu

“Današnje generacije u Crnoj Gori, ponosne na svoje slavne pretke, i na to što su u vrijeme krvave jugoslovenske drame sačuvali mir u svojoj kući, imaju privilegiju da uživaju plodove mirne obnove crnogorske nezavisnosti, svestranog progresa zemlje, njenog članstva u NATO-u i procesa približavanja EU. To nam omogućava da se predanije posvetimo i daljem razvoju Prijestonice, boljoj valorizaciji istorijskog i kulturnog nasljeđa, osavremenjavanju infrastrukture i otvaranju novih radnih mjesta, kako bi Cetinje brže poprimalo obrise modernog evropskog grada”, navodi Đukanović.

Uvjeren je, ističe, da će se takav trend, uz saradnju lokalne uprave i Vlade, nastaviti u godinama pred nama, zašta je pretpostavka realizacija dosadašnjih kapitalnih projekata, kao i kvalitetni planovi i raspoloživa sredstva za njihovu  realizaciju.

“Posebnu čast i odgovornost mi predstavlja mogućnost da kao predsjednik Senata Projestonice, zajedno sa vama, direktno doprinosim daljem razvoju Cetinja, i unapređenju kvaliteta života njegovih građana”, kazao je Đukanović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com