VDT ODBILO TRI PRITUŽBE: Bivši željezarci će opet tužiti - Volim Podgoricu

VDT ODBILO TRI PRITUŽBE: Bivši željezarci će opet tužiti

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) odbilo je tri pritužbe sedam bivših radnika nikšićke Željezare, koje je potpisao radnik Saša Vujović, u vezi sa odbacivanjem krivične prijave protiv Steva Šekarića, rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, tužilaca Željka Pejovića i Sofije Lukovac, kao i sudije Osnovnog suda u Nikšiću Ivana Kadića.

Vujović je najavio novu tužbu i gonjenje prijavljenih pred redovnim sudom, na što ima pravo u roku od 30 dana, prema uputstvu VDT-a, u svojstvu oštećenog.

Bivši željezarci terete činovnike nikšićkog tužilaštva da su napravili “krivično djelo i prikrivali počinioce krađe 105 hiljada eura”, novca koji su bivši radnici ranije izdvajali u zajedničku radničku kasu.

Državni tužilac Miljana Radović utvrdila je da je odbacivanje krivične prijave bilo pravilno i zakonito jer je specijalni tužilac, na osnovu prikupljenih podataka i dokumentacije, utvrdio da ne postoji osnovana sumnja da su prijavljeni izvršili krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, ni drugo krivično djelo.

“Tužioci nijesu utvrdili nijedno krivično djelo jer je stečajni upravnik Željezare razdužio bivšeg blagajnika za iznos od 105.000. Tako su na kraju utvrdili da smo mi pokradeni radnici lopovi i platili smo sudske troškove, po osnovu izgubljenih sporova, a ne oni koji su nam odnijeli novac iz zajedničke kase”, kazao je Vujović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com