Crna Gora za čast na hramu fudbala - Volim Podgoricu

Crna Gora za čast na hramu fudbala

Ciklus koji će željeti što prije da zaborave, crnogorski fudbaleri večeras će zaključiti u kolijevci fudbala.

U duelu sa Engleskom Crna Gora nema što da izgubi, čeka je na papiru mnogo kvalitetniji rival, čega su potpuno svjesni u taboru “sokola”.

“Selekcija Engleske se danas nalazi na jednom veoma visokom nivou. Ne tako davno nisu imali ekipi koju imaju i rezultate, imali su smjenu generacija što se dešava kod nas… Pored velikog broja povrijeđenih imamo i tu smjenu generacija, mladu ekipu. Očekivali smo bolji rezultat u ovoj grupi koji, nažalost, nismo uspjeli da ostvarimo. Cilj nam je da ovom utakmicom dobijemo jedno novo iskustvo koje bi nam trebalo poslužiti za kasnije”, rekao je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić.

Ipak, ni našim momcima ne manjka želje pred meč na čuvenom “Vembliju”.

“Razgovarali smo oko situacije, gledamo na utakmicu sa velikim motivom i siguran sam da će ekipa dati maksimum mogućnosti da ostvari što bolji rezultat. Htjeli bismo da ostvarimo i najbolji mogući rezultat koji se može ostvariti protiv jedne ovakve reprezentacije. Iako su želje jedno, a mogućnosti drugo, sigurno ne ulazimo u meč sa motivacijom da izgubimo. Ukoliko se ukaže prilika, želimo da osvojimo bod ili ostvarimo pobjedu, pa da na taj način pokvarimo proslavu njihove hiljadite utakmice”, istakao je Hadžibegić.

Bećiraj ima iskustvo igranja u dresu nacionalnog tima na legendarnom stadionu.

“Ovo je treći put da sam tu i srećan sam što sam na ovom stadionu. Znamo kakvu istoriju ima i za sve igrače je san da što više puta igraju mečeve na Vembliju. Nažalost, ovog puta nismo u situaciji kao što je bilo na prethodne dvije utakmice, kada smo se borili za plasman na veliko takmičenje… Moramo imati motiv, moramo pokušati da odigramo ka na prva dva meča iako utakmica nema takmičarski značaj za nas. Treba da pokažemo svoje pravo lice, da kao grupa damo sve od sebe i da nakon utakmice izađemo uzdignutog čela, da na nas bude ponosan naš narod”, rekao je Bećiraj.

Engleska i Crna Gora igraće večeras od 20.45.

CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com