Home / NOVOSTI / Društvo / Nikolići mole za pomoć zbog štete od poplava

Nikolići mole za pomoć zbog štete od poplava

Malo optimizma pronašao je Nikšićanin Darko Nikolić nakon što je prije nekoliko dana gledao kako mu polovinu porodične kuće u Broćancu guta voda. Kao sin, otac dvoje djece i suprug, boriće se da povrati dio izgubljenog, a kreće praktično od nule.

“Što se kuće tiče, dosta je štete. Te podovi, te instalacije. Donji sprat je bio više u drvetu i lamperiji. Na gornjem ćemo nešto moći da uradimo, da se može majka vratiti i mi kad tu boravimo, a donji ništa”, kazao je Nikolić.

I većinu stvari koje su ekipe Službe zaštite i spašavanja evakuisale, Nikolići će morati da rashoduju. Još gore prošla su dva susjedna objekta koji pripadaju Darkovim rođacima. Stric Milorad koji je tu proveo preko 80 godina, kao i Darkova majka, teško se mire da je voda progutala ono što su godinama sticali.

“Stric je kod drugog strica, a ona kod tetke. Ne fali im ništa, sve je dobro, dolaze kod mene, ali po tuđih kuća je teško”, dodaje Nikolić.

Tri kuće Nikolića koje su najgore prošle u prošlonedeljnom nevremenu, obišli su predstavnici opštine i države, ali Darko kaže da ne može puno da čeka budući da sa porodicom živi privatno u gradu, da je supruga bez posla, a on radi kao taksista.

“Ministarka Vučinović, direktor Direktorata za vanredne situacije, gradonačelnik i zamjenik, bili su svi, obišli i sve vidjeli. Obećali su, sad šta i kako, koliko i kad, to ne znam”, rekao je Nikolić.

Nakon nekoliko dana oklijevanja, Darko se odlučio da u pomoć pozove sve koji su u mogućnosti da uplate nešto novca za obnovu tri kuće Nikolića. Novac se može uplatiti kod Hipotekarne banke na ime Nikolić Darko.

Broj žiro računa: 520032000003053102

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com