Nikolići mole za pomoć zbog štete od poplava - Volim Podgoricu

Nikolići mole za pomoć zbog štete od poplava

Malo optimizma pronašao je Nikšićanin Darko Nikolić nakon što je prije nekoliko dana gledao kako mu polovinu porodične kuće u Broćancu guta voda. Kao sin, otac dvoje djece i suprug, boriće se da povrati dio izgubljenog, a kreće praktično od nule.

“Što se kuće tiče, dosta je štete. Te podovi, te instalacije. Donji sprat je bio više u drvetu i lamperiji. Na gornjem ćemo nešto moći da uradimo, da se može majka vratiti i mi kad tu boravimo, a donji ništa”, kazao je Nikolić.

I većinu stvari koje su ekipe Službe zaštite i spašavanja evakuisale, Nikolići će morati da rashoduju. Još gore prošla su dva susjedna objekta koji pripadaju Darkovim rođacima. Stric Milorad koji je tu proveo preko 80 godina, kao i Darkova majka, teško se mire da je voda progutala ono što su godinama sticali.

“Stric je kod drugog strica, a ona kod tetke. Ne fali im ništa, sve je dobro, dolaze kod mene, ali po tuđih kuća je teško”, dodaje Nikolić.

Tri kuće Nikolića koje su najgore prošle u prošlonedeljnom nevremenu, obišli su predstavnici opštine i države, ali Darko kaže da ne može puno da čeka budući da sa porodicom živi privatno u gradu, da je supruga bez posla, a on radi kao taksista.

“Ministarka Vučinović, direktor Direktorata za vanredne situacije, gradonačelnik i zamjenik, bili su svi, obišli i sve vidjeli. Obećali su, sad šta i kako, koliko i kad, to ne znam”, rekao je Nikolić.

Nakon nekoliko dana oklijevanja, Darko se odlučio da u pomoć pozove sve koji su u mogućnosti da uplate nešto novca za obnovu tri kuće Nikolića. Novac se može uplatiti kod Hipotekarne banke na ime Nikolić Darko.

Broj žiro računa: 520032000003053102

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com