PODGORICA: Još se čeka na saslušanje Miloševića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Još se čeka na saslušanje Miloševića

Mario Milošević – osumnjičeni za ubistvo Miodraga Migija Kruščića, još nije saslušan u tom predmetu, kazao je “Vijestima” njegov pravni zastupnik, advokat Dragan Nikolić.

Branilac Podgoričanina, koji je nedavno izručen Crnoj Gori, rekao je da ne može govoriti o predmetu u kojem je Milošević osumnjičen, sve dok njegov klijent ne iznese odbranu.

Zatvorske vlasti smjestile su Maria Milošević u samicu Kazneno-popravnog doma, koja je obezbijeđena i video-nadzorom. Taj osumnjičeni za dva ubistva i ranjavanje u posebnom je, disciplinskom odjeljenju, u kom su pojačane mjere bezbjednosti

“Zastupam ga jedino u tom predmetu, i o drugim predmetima u kojima ima status osumnjičenog ne mogu govoriti”, rekao je Nikolić.

Milošević je uhapšen na Kosovu 18. jula, a iz crnogorske policije tada su saopštili da su ga zatekli naoružanog: “Dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge”.

Prije nepunih deset dana tamošnje vlasti izručile su ga Crnoj Gori.

Prema saznanjima “Vijesti” u Crnoj Gori nije saslušan ni u jednom predmetu za koji ga sumnjiče.

Potjernica za Miloševićem najprije je raspisana zbog sumnje da je sa Cetinjanima Igorom Mašanovićem i Vukotom Vujačićem, 10. oktobra 2016. godine učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića.

U februaru 2019. policija je saopštila da su protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog ubistva Kruščića 21. maja 2018, ali i zbog sumnje da je član kriminalne grupe Filipa Bešovića, odgovorne za ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić 8. maja 2018. godine.

Milošević je potraživan i zbog izdržavanja petomjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Crnogorski istražitelji tvrde da je Milošević direktni izvršilac ubistva podgoričkog ugostitelja koji je navodno bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Prema tužilačkim dokumentima neposredno pred likvidaciju Kruščića, Cetinjanin Filip Knežević vozilom “pasat” kretao se po već planiranoj maršruti za bijeg, kako bi utvrdio ima li nepredviđenih prepreka na putu i bio je prethodnica za bjekstvo nakon izvršenog krivičnog djela.

Dok je Knežević kružio “pasatom”, ukradenim “golfom” Milošević i nekadašnji policajac Goran Rakočević došli su iza zgrade u Ulici dr Ibrahima Koristovića, a u kojoj je – u lokalu Palata, sjedio Kruščić: “Gdje je okrivljeni Milošević izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi kako bi se osigurao da ne bude prepoznat, a zatim prošao kroz prolaz zgrade, te je tako neopaženo s leđa prišao Kruščiću i… iz pištolja ‘glock 17’ ispalio više projektila, nanoseći mu teške i po život opasne povrede”, piše u spisima Višeg državnog tužilaštva.

Navodi se da je potom otrčao do automobila i pobjegao: “Nakon čega se trčećim korakom vratio u ‘golf V’, u kojem ga je čekao Goran Rakočević i kojim su se sa lica mjesta odvezli… i otišli u skroviti dio Ćemovskog polja, gdje ih je čekao okrivljeni Filip Knežević, gdje su zapalili vozilo i oružje kojim su oštećenog lišili života”.

Prije njihovog dolaska, piše, to mjesto je osiguravao Mijajlo Stojanović, koji je iz taxi vozila “pasat” osigurao da na toj lokaciji ne bude svjedoka, kako bi mogli neometano da zapale vozilo.
Prema tužilačkim spisima članovi Bašovićeve kriminalne grupe osim Miloševića, Rakočevića, Stojanovića i Kneževića su i Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Marinko Rajković, Sanja Božović i Aleksandar Ljumović koji se ranije zvao Nenad.

Kruščić je bio formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da su iza tog posla zapravo bili neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i likvidiran. Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti. Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Miloševićevi tragovi u svim “štek” stanovima

Tokom istrage ubistva Miodraga Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić, policija je pronašla više štek stanova koje je iznajmljivala kriminalna grupa Filipa Bešovića.

Izvor uključen u istragu tvrdi da su forenzičari u većini tih stanova pronašli DNK tragove Miloševića: “Njegov biološki trag pronađen je u stanovima, a karakteristično je da je trag ostavio i na novinama koje su izvještavale o događajima za koje je osumnjičen”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Tužilački spisi govore da su članovi te kriminalne grupe u svim stanovima držali veću količinu oružja, koju su policajci pronašli.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com