PODGORICA: „Lider” uveo start bez ovjerenog cjenovnika - Volim Podgoricu

PODGORICA: „Lider” uveo start bez ovjerenog cjenovnika

Taksi udruženje „Lider” od 1. novembra uvelo je start koji se u dnevnoj tarifi naplaćuje 50 centi, a u noćnoj 60 centi, ali o tome nijesu obavijestili Sekretarijat za saobraćaj iako su bili dužni da ovom organu uprave dostave na ovjeru novi cjenovnik. Da nijesu dostavili cjenovnik na ovjeru potvrđeno je „Danu” u Sekretarijatu za saobraćaj. Pošto nijesu dostavili cjenovnike na ovjeruju, iz Sekretarijata za saobraćaja navode da je na potezu inspektor za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije čija je obaveza inspekcijski nadzor.

Odredbama Odluke o auto-taksi prevozu definisane su minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarifa. Taksi prevoznik predlaže cjenovnik koji mora biti ovjeren i to od strane taksi prevoznika i nadležnog organa za poslove saobraćaja. Prevoznik je obavezan da na vidnom mjestu u vozilu istakne ovjereni cjenovnik. Vozilo kojim se obavlja taksi prevoz mora, između ostalog ispunjavati i uslov da ima taksimetar koji mora biti tehnički ispravan, baždaren, plombiran i postavljen tako da iznos koji otkucava bude vidljiv putniku. Poslove inspekcijskog nadzora vrši inspektor za drumski saobraćaj. Odluka je propisala i novčane kazne za prekršaje ukoliko vozilo nema taksimetar koji je tehnički ispravan, baždaren, plombiran i postavljen tako da iznos koji otkucava bude viljiv putniku odnosno nije istaknut ovjereni cjenovnik.

Predstavnik taksi udruženja „Lider” Saša Đurović saopštio je da su start uveli znatno ranije od ostalih firmi iz tehničkih i finansijskih razloga da ne bi, kako navodi, u kratkom roku plaćali dva tri puta iste stvari. Đurović navodi da su cjenovnici u proceduri ovjere.

– Start je u prvoj tarifi 50 centi, a u drugoj, odnosno noćnoj tarifi, 60 centi. To je minimalni start koji je predvidjela Odluka o taksi prevozu. Dnevna tarifa je ostakla kao i do sada 55 centi, dok se kilometar u noćnoj vožnji naplaćuje pet centi više, to jeste umjesto dosadašnjih 55 centi, kilometar vožnje u noćnoj vožnji je 60 centi. Cijena taksi prevoza po novim cijenama je skuplja za start i to 50 centi u dnevnoj, odnosno 60 centi u noćnoj i plus pet centi kilometra vožnje. Mislim da su cjenovnici na ovjeru u Sekretarijatu – naveo je Saša Đurović, predstavnik „Lidera”.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com