“DPS pokušava da opstruira rad Odbora i za to okrivi opoziciju” - Volim Podgoricu

“DPS pokušava da opstruira rad Odbora i za to okrivi opoziciju”

Predstavnici Demokrata, Demosa i nezavisni poslanik Nedjeljko Rudović poručili su da Demokratska partija socijalista pokušava da izazove opstruira rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i da za to okrivi opoziciju.

Na zajedničkoj konferenciji za medije poručili su da će ubuduće javno prezentovati zajedničke predloge koje, kao predstavnici opozicije u radu Odbora, predlažu DPS-u.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je da je jasno da DPS nastoji da Odbor ne dođe do rezultata i da se krivica za to pripiše opoziciji, navodeći da im to neće dozvoliti.

Nezavisni poslanik Nedjeljko Rudović rekao je da DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i za to optuži opoziciju. Istakao je da Vlada nastoji da sabotira dogovor,  jer nastoji da Zakon o nacionalnom javnom emiteru stavi u skupštinsku proceduru, a to je jedan od najvažnijih zakona kojima se Odbor bavio. On je rekao da predlažu da Fond za medijski pluralizam raspolaže sa četiri miliona eura, od čega bi pola bilo namijenjeno za štampane, a pola za elektronske medije.

To je kako je kazao, veći iznos od onog koji predlaže DPS. Istakao je da se zalažu za razvoj istrazivačkog novinarstva, kao i da Savjet RTCG ima četiri člana više iz civilnog sektora.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da traže da se izbori održavaju u jednom danu, čišćenje biračkih spiskova, eliminisanje fantomskih izbornih lista…

Za svoje predloge su predložili rješenja koja, kako je istakao, niko do sada nije osporio:

“Naš partner u ovom procesu je međunarodna zajednica …sa kojom smo spremni da uđemo u finiš ovog procesa”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com