Novak Dević osvojio zlato - Volim Podgoricu

Novak Dević osvojio zlato

Novak Dević osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom streljačkom takmičenju, koje je održano u Splitu. Takmičenje u Splitu predstavljalo je miks program-prvog dana održanje “Trofej Salone” u pojedinačnoj konkurenciji, a drugog dana opet u pojedinačnim disciplinama, “Salona Open.

Takmičenje je okupilo veliki broj strijelaca iz šest zemalja regiona, a među njima svjetske i evropske prvake i osvajače kvota za Olimijske igre naredne godine. Rezultati su bili na nivou koji nije viđen na ovom takmičenju prethodnih godina, a usudićemo se reći, za pojedine discipline i na višem nivou od nedavnih svjetskih kupova i prvenstava.

Naš junior u disciplini vazdušni pištolj, Novak Dević, do zlatne medalje osvojio je odličnih 562 kruga, što je njegov lični rekord, ostvaren na tek trećem međunarodnom takmičenju u karijeri. Inače, prije samo sedam dana bio je bronzini na turniru za juniore “Valter kup, što je izuzetan početak za strijelca iz Berana.

Novak je bio dobar i drugog dana u apsolutnoj kategoriji -osvojio je 12. mjesto sa 559 krugova. U izuzetnoj konkurenciji među seniorima pištolj (rezultati su išli do 585) istakli su se i naši strijelci. Svetislav Bošković, koji je prvog dana bio šesti nakon kvalifikacija sa 566 krugova, a finale završio na osmom mjestu, drugog dana bio je 11. sa 560 krugova. Debitant Lazar Vujošević ima je odlično “vatreno krštenje”, prvog dana je bio 15. sa 558 krugova, drugog dana nešto slabiji, odnosno 23. sa 546 krugova. Dušan Đukić je popravio utisak drugog dana i osvojio 15. mjesto sa 557 krugova.

Od žena u disciplini pištolj se više očekivalo, a nova članica ekipe, Ivona Bulatović osvojila peto mjesto među juniorkama (530). U aspolutnoj kategoriji bila je 16. (539), a Jelena Pantović 11. (552). Svjetski rezultati viđeni su i kod žena u disciplini puška, nekoliko njih bilo je preko 628,0, a naše strelkinje bile su standardne. Anđela Miličković osvojila je 20. mjesto sa 614,2 bodova, Beba Dabetić (osvojila je 14. mjesto za juniorke sa 611,9 bodova) na kraju je bila 27. sa 610,7 bodova.

U muškoj konkurenciji, disciplina puška, istakao se Miloš Božović prvog dana 17. sa 614,1 bodova, drugog dana 26. sa 609,2 bodova.

“Bez obzira na očekivanja, pored rezultata koji su pokazali stabilnost i određeni napredak, najveći benefit je ozbiljan pristup strijelaca, primjetan rad i ambicija. Ovaj turnir pokazao je koliko i na čemu treba raditi”, saopštili su iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com