NEVJEROVATNA PRIČA SA OSTROGA: Desilo se čudo o kome svi pričaju! Devojku obuzeli demoni, a onda su je odveli u manastir (VIDEO)

Kada posjetite Ostrog, čućete ljude koji govore “Idemo kod sveca”.

Računa se, kao da je sveti Vasilije živ, u stvari, vjeruje se da njegov duh obitava u manastiru, a da Božje čudo pokreće i njegovo tijelo. Jedno svjedočenje o tome prenio je vjernicima 11. novembra umirovljeni vladika Atanasije, govoreći o djevojci koju je zaposio bijes, a sveštenstvo je spas zatražilo od Svetog Vasilija.

Za nesrećnicu su bližnji pomoć najprije potražili u hercegovačkom manastiru Žitomislić.

“Pričali su mi oci, ovde, Ostroški, da su doveli jednu djevojku opsjednutu bijesom iz našeg sela Žitomislića. Čitali su oci u manastiru Žitomisliću molitve, pa me zove iguman Danilo šta da radimo? Vodite ga, reko, svecu”, započinje umirovljeni vladika Atanasije pred vjernicima, i to prije samo 4 dana.

Snimak njegove ispovijesti o djevojci je okačen na Jutjub, a mi vam prenosimo njegove riječi. Odupirala se, nastavlja on, a đavo progovara iz nje: “Neću ja tamo, tamo će mene zaklati!”

Ali su došli. Doveli su je ovde, ona se naslonila na kovčeg i plakala, plakala dugo i onda su je sveli dole da se odmori. Kada su sišli dole, bješe naroda ispod stepenica, jedna žena poviče: “Ko je kadio? Sve miriše na tamjan!” Očigledno je da je sveti Vasilije – prenosi ovo svjedočenje vladika.

Djevojka je, prema priči vladike Atanasija, počela da povraća.

“Što kaže narod, da creva povrati. Kad se smirila vrate je, prenoći ovde i vrati se potpuno zdrava u Žitomislić i udala se posle nekog vremena. Eto, tako Bog djeluje kroz svoje čudotvorce, to je prisustvo božje. Vjera jeste prisustvo božje u nama i ne može zlo đavolje u svijetu nadvladati Boga, ne može ni u nama nadvladati, jer je Bog jači od njega”, govorio je.

Kako kaže nije prvi put da su ga pobožni ljudi viđali “da siđe sam da kadi”.

“Zato su njegove cipele hodane, vidi se da su đonovi išli i viđen je nekad da siđe on da kadi dole. Znači živ je, živoprisutan”, svjedoči vladika Atanasije.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close