Zapaljen AUTOMOBIL SLUŽBENIKU spuškog zatvora - Volim Podgoricu

Zapaljen AUTOMOBIL SLUŽBENIKU spuškog zatvora

Automobil službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Darka Jovanovića zapaljen je juče u danilovgradskom selu Martinići. Privatno vozilo Jovanovića bilo je parkirano ispred njegove kuće kada je zasad nepoznata osoba izazvala požar, piše Dan.

Jovanović je radnik obezbjeđenja u Kazneno-poporavnom domu UIKS-a.

To je čak četvrti napad na imovinu službenika spuškom zatvora u poslednjih nekoliko mjeseci. U avgustu je bačena improvizovana bomba u dvorište kuće Miodraga Strugara, koji je zapovjednik zatvorske policije. Prilikom eksplozije, srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala veća materijalna šteta. Od jake detonacije oštećena su dva vozila, službeni automobil koji koristi Strugar, kao i njegovo privatno vozilo. Nedugo nakon toga, policija je uhapsila M.D. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Nepun mjesec dana ranije, zapaljen je automobil njegovog kolege I.K. Auto marke “reno” zapaljen je u podgoričkom naselju Zabjelo. Kako Dan saznaje, to vozilo se vodi na ime djevojke sa kojom I.K. živi, a automobil su koristili oboje.

Pola godine ranije, na vozilo jednog službenika spuškog zatvora bačena je bomba. Ipak, taj slučaj je odmah rasvijetljen. Tada je zapaljen automobil nadzornika R.Z. Vozilo “pasat”, koje je bilo parkirano na parkingu ispred zgrade u Spužu u kojoj R.Z. živi, u potpunosti je uništeno u eksploziji. Zbog sumnje da je bacio eksploziv na vozilo, uhapšen je Danilovgrađanin L.Đ. (21). Eksplozivna naprava velike razorne moći je aktivirana, a komandir nije povrijeđen samo pukom srećom.

Iz Sindikata UIKS-a ranije su apelovali na nadležne da što hitnije reaguju u slučaju napada na imovinu njihovih kolega, tvrdeći da neadekvatan odgovor državnih organa daje vjetar u leđa napadačima. Istakli su i da zatvorski službenici zbog posla kojim se bave trpe različite napade na radnom mjestu i van njega.

“Službenici zatvora prinuđeni da biraju između časnog obavljanja posla, za šta im sleduju napadi, ili nezakonitog vršenja službe. Bomba, rafal, benzin, metalne šipke, više napadača junački s leđa, bejzbol palice, prijetnje, uvrede najvulgarnijeg karaktera…brojna su oružja i oruđa u borbi protiv časnih i odgovornih službenika UIKS-a. Kako ćemo se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala, koja izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu? Prije nekoliko dana našem kolegi je, dok je bio na poslu, zapaljen automobil. Prijetnja je bila direktna, stvarna i na kraju realizovana”, saopštili su ranije iz Sindikata UIKS-a.

1 komentar

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com