Aco Đukanović traži potvrdu da je platio komunalije - Volim Podgoricu

Aco Đukanović traži potvrdu da je platio komunalije

Bankar Aco Đukanović, brat predsjednika Mila Đukanovića, predao je podgoričkom Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine zahtjev da mu se dostavi potvrda da je izmirio komunalije za budući poslovno-komercijalni kompleks – rekonstrukciju i dogradnju zgrade Direkcije pošta, te izgradnju nove sedmospratne zgrade na obali Ribnice.

Većinski vlasnik Prve banke predao je 28. oktobra dva odvojena zahtjeva, jedan koji se odnosi na rekonstrukciju postojeće zgrade u centru Podgorice, za šta je još ranije oslobođen plaćanja komunalija, i drugi koji se odnosi za gradnju sedmospratnice, za šta je kako se navodi u dopisu ranije izmirio komunalije.

Time je Đukanović praktično kompletirao svu dokumentaciju, kako bi započeo gradnju.
Idejno rješenje radio je Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), firma u kojoj je Đukanović većinski vlasnik.

Idejnim rješenjm predviđena je dogradnja zgrade Direkcije pošta za jednu etažu, kao i gradnja sasvim novog sedmospratnog objekta, koji će biti prislonjen uz postojeći i zajedno činiti jednu cjelinu. Oba objekta, kako piše u idejnom rješenju, biće mješovite namjene.

Sedmospratnica na obali Ribnice
Sedmospratnica na obali Ribnice(Foto: RZUP)

“Kako je RZUP projektant i postojećeg objekta koji se rekonstruiše u smislu nadgradnje jedne etaže,vodilo se računa da se ova dva objekta u vizuelnom smislu povežu i da se stvori utisak jedinstvenog objekta”, piše u idejenom rješenju u koje su „Vijesti“ imale uvid.

Postojeći objekat zgrade Direkcije pošta ima suteren prizemlje i dva sprata, a dobiće još jednu etažu. Ukupna bruto građevinska površina rekonstruisanog objekta sa nadograđenom etažom iznosiće 2.417,54 kvadrata.

Na susjednoj parceli, pored zgrade Direkcije planirana je izgradnja objekta sa dvije podrumske etaže, suterenom, prizemljem, sedam spratova i krovom, čija će ukupna bruto građevinska površina iznositi 3.967 kvadrata.

Đukanović se nedavno uknjižio i na još oko 500 kvadrata zemljišta na toj lokaciji, koju je kako se navodi u katastarskoj evidenciji kupio.

Zgradu Direkcije pošta kupio je 2007, kada je Telekomu za nju platio 1,1 milion eura.

Đukanović je gradnju povjerio jednoj od najuticajnijih građevinskih kompanija – Bemaksu, koja je trenutno angažovana na više od 20 projekta u Crnoj Gori, od čega samo desetak hotelskih i rezidnecijalnih kompleksa gradi na primorju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com