Majka djevojčice koja je juče pronađena: Osjećam krivicu, kćerka nije bila kod drugarice - Volim Podgoricu

Majka djevojčice koja je juče pronađena: Osjećam krivicu, kćerka nije bila kod drugarice

12-godišnja djevojčica, čiji je nestanak prijavljen u srijedu, pronađena je juče živa i zdrava. Njena majka u otvorenom pismu javnosti istakla je da je za nju kao roditelja “sve ovo bila jedna velika bruka i sramota i jedan veliki poraz”, te da njena kćerka nije pronađena kod drugarice kako su objavili mediji.

“Sinoć zbog situacije nijesam bila u stanju da vam bilo sta napišem i objasnim. Moja kćerka je nađena. Bolje reći, ja sam je našla preko informacija koje sam dobijala od Banke hrane a njima slali ljudi koji su pomislili, sumnjali ili ukapirali da je moje dijete u pitanju.

Želim da im se zahvalim, oni će se prepoznati.

Želim da se zahvalim i vama ostalima koji ste pisali javno ili meni u inbox, davali razne savjete, bodrili, kudili, bili uz mene ili protiv mene. Svima zaista, hvala!”, navela je ova majka u pismu ko je prnosi Banka hrane.

Ona je istakla da pored djevojčice koja je nestala, ima još dvoje djece koja osim sitnih dječijih ispada nijesu imali veće ekscese.

“Za mene kao roditelja sve ovo je bila jedna velika bruka i sramota i jedan veliki poraz. Osjećam krivicu, jer sam možda nešto propustila u njenom vaspitanju.Nadala sam se da će i moje najmlađe dijete biti uzorno, da ne može ništa loše napraviti, jer dvoje starijih su primjerni. Nijesam shvatala da je svako dijete priča za sebe i da jednostavno ne postoje pravila.
Problemi postoje odavno, sada su dostigli vrhunac”, kazala je ona.

Kaže i da nije od onih roditelja koji pošto poto brane svoje dijete, kao i da to najbolje znaju nastavnici škola gdje su njena djeca učila.

“Vaspitavana sam po starom kovu, kao i većina nas, na taj način vaspitavala sam i njih ali vremena se mijenjaju i vidim da ono nekadašnje vaspitanje danas, nije dobrodošlo.

Smatram da je danas djeci dato previše prava i slobode, a da obaveza nemaju koje moraju ispuniti. Oni mogu da rade što hoce bez posljedica, izgleda”, kazala je ona.

Istakla je da njena kćerka nije nađena kod drugarice kako je navedeno u medijima, jer osoba kod koje je nađena njoj ne moze biti drugarica, niti prijatelj.

“Važno je da je ipak nađena i da je dobro. Sada predstoji vrijeme borbe za nju, ja ne mogu sama, jer ona ne želi da se mijenja. Ona ne želi ograničenja, pravila, obaveze i red i rad. Kako sama kaze “hoću da uživam u životu”. Bojim se tog njenog stava i zato sam se žalila Institucijama više puta. Bojala sam se da život sebi ne upropasti”, napisala je majka.

Očekuje kako je navela potpunu pomoć institucija, psihologa, stručnu pomoć u svakom smislu da se njeno dijete vrati na pravi put.

“Molim ih da pomognu i meni i njoj. Otvorena sam, nemam predrasuda, važno mi je samo da moje dijete bude pošten i dobar čovjek. Posebnu zahvalnost kao i mnogo puta do sad dugujem Banki hrane i ženi velikog srca, velikog razumijevanja povjerenja, osjećajnosti požrtvovanosti Marini Medojević”, zaključila je ova majka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com