PREDSJEDNIKOVA FIRMA NA CRNOJ LISTI: Za porez duguje 112.000 eura - Volim Podgoricu

PREDSJEDNIKOVA FIRMA NA CRNOJ LISTI: Za porez duguje 112.000 eura

Na posljednjoj listi blokiranih firmi koju je objavila Centralna banka, 1305. mjesto zauzima podgorički ”Global Montenegro” čiji je jedan od suvlasnika predsjednik države Milo Đukanović.

Ova kompanija već pet mjeseci je pod blokadom jer Opštini Budva za porez na nepokretnost duguje gotovo 112 hiljada eura.

U MANS-u kažu da se patriotizam u normalnim državama mjeri onim što se da, a ne što se od nje uzme.

“U slučaju Crne Gore, oni koji se najviše pozivaju na patriotizam su ti koji najviše uzimaju od države. U slučaju Đukanovića, ne samo on nego kompletna njegova porodica je suštinski na državnim jaslama i suštinski živi na porezu koji plaćaju građani. A, onda taj isti gospodin Đukanović u toj istoj firmi čiju je vrijednost povećao zahvaljujući državi koja mu je omogućila da kroz izmjene plana poraste vrijednost njegovog zemljišta isti taj gospodin Đukanović nije spreman da plati porez i da makar dio bogatstva koje je stekao i on i članovi njegove porodice upravo zahvaljujući državi vrati toj istoj državi”, kazala je Vanja Ćalović Marković.

Kako je moguće da prvi čovjek države koja se u teoriji bori protiv sive ekonomije i stalno poziva građane da plaćaju porez, to ne poštuje, Televizija Vijesti je pitala njegov kabinet.

Odgovore, međutim nijesu dobili.

Global Montenegro je do sada akumulirala gubitak od 3,9 miliona eura više nego što joj vrijedi imovina ali i dalje posluje.

Ćalović – Marković to ne čudi, jer ističe da je zahvaljući novcu poreskih obveznika spašena I banka predsjednikovog brata Aca Đukanovića, te da je njegov sin Blažo Đukanović dobio razne benefite za svoje poslove od države. Nije malo profitirala, kaže, ni Đukanovićeva sestra, advokatica Ana Kolarević.

“U cijeloj situaciji mi kontinuirano obezbjeđujemo enormno bogaćenje gospodina Đukanovića i najbliže mu porodice, jer plaćamo porez ovoj državi a on i njegova porodica niti su spremni da objave koliko su do sada poreza platili, koliko su do sada zaradili, niti u konkretnim slučajevima čine što mogu kako bi državi platili što duguju”, kazala je Ćalović Marković.

 

TV Vijesti/Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com