JOŠ UVIJEK NEMA ODGOVORA: Zašto učenici skuplje plaćaju mjesečnu kartu od zaposlenih? - Volim Podgoricu

JOŠ UVIJEK NEMA ODGOVORA: Zašto učenici skuplje plaćaju mjesečnu kartu od zaposlenih?

 

Iz Bokeškog foruma tvrde da su vozači Blue line autobusa bahati prema učenicima koji od Tivta do Herceg Novog, navodeći da mjesečna karta košta 59 eura, dok je  a zaposlene 49 eura.

Saopštenje Bokeškog foruma prenosimo integralno.

Već dvije i po godine traju naši napori da dodjemo do nekog riješenja sa ovim autoprevoznikom ali očigledno je to borba sa vjetrenjačama.  Naime, “Blu lajn” izdaje mjesečne karte na relaciji Tivat-Kotor-Herceg Novi.  Za učenike ta karta košta 59 eura, a za zaposlene 49 eura. Do dan danas nismo od odgovornih iz preduzeća dobili odgovor vezan za razliku u cijeni, koja je na štetu i đaka i roditelja.

Još veći problem predstavlja činjenica da se ne može sa sigurnošću znati vrijeme polaska autobusa sa stanica u Tivtu, jer zavisi od saobraćaja. Polazak se zna samo sa glavne stanice a na svim ostalim je lutrija da li kasni 3, 10 ili 15 minuta. To za posljedicu ima da djeca kasne na linijski prevoz u Kamenarima i dalje u školu.

Posebnu agoniju nama i djeci predstavlja večernji povratak iz škole. Često se dešava da djeca dok silaze sa trajekta ne uspiju da uđu u autobus jer se on na stanici u Lepetanima uopšte ne zaustavlja. Djeca po koje nema ko da dođe ostaju sat i više da po mraku, kiši ili vjetru čekaju sledeći autobus.

Molili smo dispečerere, direktora saobraćaja, generalnog direktora Blu Lajna,  te nadležne za saobračaj u Opštini Tivat da intervenišu, ali nam ama baš niko nije izašao u susret. A ono što tražimo jeste samo da se poštuju zakonska pravila, po kojima je autobus dužan da sačeka trajekt koji je prešao više od polovine puta. Ovo je naročito problematično u zimskom periodu, kada režim saobraćaja nije gust, pa autobus ranije od planiranog stigne na stanicu u Lepetanima. Ako mi imamo  razumijevanje za kašnjenje kad je gušći saobraćaj pa  dijeca čekaju , ako plaćamo preskupu mjesečnu kartu, a na kraju krajeva ako ljudi iz ”Blu line” imaju imalo ljudskosti trebali bi bar da omoguće toj deci nesmetan prevoz. Mi nismo tražili autobus koji saobraća kroz cijelu Boku, već onaj od Tivta do Herceg Novog za koji bi karta trebala biti mnogo jeftinija. Takođe bi najnormalnije bilo da se uvede gradska linija sa glavne stanice do Lepetana, a ne da jedan autobus saobraća od Tivta do Kotora i nazad čitavog dana i u slučaju zastoja ili kvara nema prevoza po par sati.

Zahvaljujemo “Bokeškom Forumu” na spremnosti da nam pomogne sa iskrenom željom da neko od odgovornih i iz Opštine i iz Blu Line, uvidi naš problem i riješi ga – stoji u pismu kojeg su nam proslijedili roditelji đaka.

Mi iz “Bokeškog Foruma” apelujemo na one koji su to dužni, da što je  ranije moguće održe sastanak sa roditeljima i pronađu model koji će svima odgovarati.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com