MARKOVIĆ SJUTRA PRED POSLANICIMA: Šta će Vlada uraditi da se ne blokiraju pregovori sa EU? - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ SJUTRA PRED POSLANICIMA: Šta će Vlada uraditi da se ne blokiraju pregovori sa EU?

Predsjednik Vlade Duško Marković poslanicima će objašnjavati šta će učiniti država da ne bi došlo do blokade pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU). Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić pozvao je Markovića da na sjutrašnjoj sjednici posvećenoj premijerskom satu, pojasni kako će Crna Gora reagovati na novi pristup EU u pregovorima.

“Da li ste svjesni nove dinamike i šta ćete, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Gora izađe iz očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti evropskih integracija. Ukoliko se ovako nastavi, to može rezultirati i formalnom blokadom procesa”, navodi se u pitanju Krivokapića.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pitaće premijera da li su istinite tvrdnje specijalnog državnog tužioca (SDT) da je odbjegli biznismen Duško Knežević utajio porez i transferisao oko 550 miliona eura, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti.

“Šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili da zaštitite ekonomski sistem Crne Gore”, pitao je Knežević, dok će poslanica SNP-a Danijela Pavićević pitati Markovića da li će preduzeti konkretnu akciju preispitivanja i ukidanja odluka o dodijeljivanju stanova i kredita.

Poslanik Ujedinjene Goran Danilović pitaće premijera kada se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji “Smokovac”, te kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati.

Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović pitaće Markovića da li je Vlada zadovoljna efektima politike u oblasti rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u javnom sektoru i da li je analizirano definisanje novih modela. Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović pitaće premijera da li Vlada planira povećanje zastupljenosti Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa, dok će Aleksandra Vuković (DPS) pitati za Vladine mjere na polju podsticanja inovacija u privredi.

Danijela Pavićević (SNP) će pitati Markovića da li će Vlada preispitati odluke o dodjeljivanju stanova i kredita

“Nagovještava se novi pristup EU pregovorima o pristupanju, koji će srećom smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčeće neiskrene, političke elite koje ga vode”, navodi poslanik SDP-a u poslaničkom pitanju premijeru

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com