Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju - Volim Podgoricu

Održani pregovori sa Švajcarskom u vezi prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

držani su sastanaci Mješovite komisije Crne Gore i Švajcarske u oblasti međunarodnog drumskog prevoza putnika i tereta u organizaciji Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva g. Dalibor Milošević, a švajcarsku g. Jean-Claude Schneuwly, šef Odjeljenja za međunarodna pitanja, Savezno  Ministarstvo za životnu sredinu, saobraćaj, energetiku i komunikacije.

Na predmetnom sastanku usaglašen je Nacrt Sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između Vlade Crne Gore i Švajcarskog Saveznog Vijeća.

Ovim međudržavnim sporazumom, uređuju se odnosi u međunarodnom prevozu putnika i tereta u drumskom saobraćaju, na savremen način i istima se olakšava protok robe i putnika. Bitno istaći, ovaj sporazum predviđa liberalizaciju prevoza tereta, odnosno istim je predviđeno obavljanje prevoza tereta u bilateralnom, tranzitnom i prevozu za/iz treće zemlje bez dozvola, čime se smanjuju troškovi prevoza i uklanjaju administrativne barijere u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Rezultat dvodnevnog zasijedanja sadržan je u potpisanom Protokolu sa sastanka Mješovite komisije o međunarodnom drumskom saobraćaju između Crne Gore i Švajcarskog Saveznog Vijeća, gdje su u istom delegacije informisale o unutrašnjim procedurama koje predhode potpisivanju predmetnog sporazuma, kao definisale niz budućih koraka ka unapređenju i podsticanju  međunarodnog drumskog saobraćaja između dvije države.

2 komentara

  1. Considerably, the article is really the finest on this worthw hile topic. I concur with your conclusions and also will eagerly look forward to your approaching updates. Saying thanks will certainly not simply just be sufficient, for the exceptional clarity in your writing. I definitely will at once grab your rss feed to stay informed of any kind of updates. Genuine work and much success in your business dealings!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com