UDARAO RANKA DOK MU JE BRAT LEŽAO U KRVI: “Boga mi, ja sam ga udario. Ali nisam ga ubio, jer sam ga vidio kada je otišao odatle” - Volim Podgoricu

UDARAO RANKA DOK MU JE BRAT LEŽAO U KRVI: “Boga mi, ja sam ga udario. Ali nisam ga ubio, jer sam ga vidio kada je otišao odatle”

Marko Bojić (62) kazao je juče da 16. marta nije drvenom palicom udarao brata od strica Ranka Bojića (62), već da ga je tukao njegov rođeni brat Milenko (52).

To je kazao u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim zajedno sa Milenkom odgovara zbog ubistva Ranka Bojića.

Marko je tokom istrage pričao da je on udarao Ranka, a da Milenko nije ni bio tu. Milenko je, međutim, preuzeo krivicu na sebe i rekao da njegov brat nije kriv.

Marko je ispričao da je u istrazi govorio neistinu, jer je želio da zaštiti brata Milenka – samohranog oca četvoro maloljetne djece.
U međuvremenu je, tvrdi, shvatio da su u “laži kratke noge” i da je nemoguće sakriti istinu.

Ispričao je da je tog dana, oko 18 časova, dotrčao do “zidine ispog kuće”, nakon što ga je sinovac obavijestio da je tu Ranko.

“Nazvao sam mu dobar dan i pitao otkud on tu, na šta mi je odbrusio: ‘A o’kle ti majku’… a potom me zasuo kamenjem. Nakon što me udario kamenom u grudi, pa u rame i koljeno, pao sam stomakom na zemlju. I dok sam pokušavao da podignem kapu sa očiju i da se uspravim, vidio sam da mi je prišao i tada je sa udaljenosti 20 centimetara zamahnuo kamenom sa obje ruke i i gađao me u glavu, od čega sam se onesvijestio”.

Marko je dodao da mu je kasnije Milenko ispričao da ga je Ranko drvenom motkom udario dva puta.

U istrazi je, međutim, kazao da je on drvenim kocem dva puta udario Ranka u tjemeni dio, ali je juče rekao da je istina ovo što sad govori pred sudom.

I Milenko je potvrdio da je on udarao Ranka, rekavši da je to učinio u trenutku kada je ovaj zamahnuo da ga gađa kamenom i dok je njegov brat ležao u krvi… Rekao je da se tu našao nakon što ga je sin obavijestio da “stric leži za zemlji”.

“Boga mi, ja sam ga udario. Ali nisam ga ubio, jer sam ga vidio kada je otišao odatle. Našao sam tu neku cerovu granu, debljine oko centimetar i dužine metar do metar i po. Udario sam ga po rukama i možda sam ga zakačio po glavi, nakon čega je pao u sjedeći položaj”, kazao je Milenko.

U istrazi je tvrdio da je Ranko gađao kamenjem njegovog brata, da je čuo Marka da ga doziva… Optužena braća ispričala su da pet – šest godina ne govore sa Rankom, jer su imali spor oko šume.

Tvrde da im je palio livade i voćnjake.

Prema optužnici, Bojići su sa umišljajem počinili ubistvo u saizvršilaštvu, tako što su drvenim predmetima polomili lobanju Ranku. Tijelo stradalog pronađeno je dan kasnije, pored puta u selu Redice u opštini Kolašin.

Suđenje se nastavlja sjutra.

“Pustili su ga da leži u mukama 14 sati”

Rankov sin Đorđe Bojić, ispričao je da bi stričevima sve oprostio, ali da ne može jer su dozvolili da njihov otac leži u mukama 14 sati poslije prebijanja.

“Pustili su ga da tu umre kao pašče neko, sam bez ičije pomoći. To porodica nikada ne može da zaboravi”, ispričao je Đorđe.

On je kazao da mu se otac par dana prije kobnog događaja požalio da više ne može da živi od Bojića.

“Otac mi je tada rekao: ‘ Ova mi g..na gore ne daju živjeti’ i ispričao da ga Milenkova djeca psuju, vrijeđaju i gađaju kamenjem”, kazao je Đorđe Bojić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com