LOVCI TVRDE: Krije se istina o ubistvu medvjeda - Volim Podgoricu

LOVCI TVRDE: Krije se istina o ubistvu medvjeda

Grupa lovaca koje su Uprava policije i Tužilaštvo ispitivali po prijavi Lovačke organizacije (LO) Podgorica da su usmrtili medvjedicu (zakonom zaštićenu divljač) u mjestu Bioče tvrde da su navodi LO neistiniti i pozivaju tu organizaciju da saopšti, kako tvrde, istinu o tom slučaju.

BIOČE: Ubili medvjeda, pa završili u zatvoru

“Osjećamo građansku i lovačku dužnost i obavezu da saopštimo kao članovi ” odranije dobro poznate grupe lovaca” da su neistiniti navodi da je kritičnog dana naša grupa lovila medvjeda. Lov u našoj grupi su vršili lovci koji imaju uredno plaćene članarine, uredno i registrovano oružje i koji ispunjavaju sve uslove da potpuno zakonito love u dozvoljenom prostoru divljač koja se može uloviti. Kao direktni očevici i učesnici lova, koji je već sada opisan kao nezakonit ističemo da nijesmo lovili, a još manje odstrijelili medvjeda” navodi se u reagovanju koje je potpisala grupa lovaca koje su saslušavani i od kojih je pet zadžano u policiji, a potom pušteno.

Kako navode, razlog za njihovo demantovanje je to što su pet njihovih članova “već unaprijed osuđeni od odgovornih u lovačkom društvu”.

“Dakle, već je utvrđeno i ko je ubio medvjeda (pet lovaca- što je apsolutno nemoguće), već je utvrđeno da svi petorica zaslužuju najstrožije kazne (što je opet apsurdno), već je utvrđeno da su praćeni (što je možda nezakonito) i viđeni kako love i već je utvrđeno da su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje. Odgovorno tvrdimo da u konačnom naši lovci neće biti ni disciplinski ni krivično sankcionisani, a sve one koji su se drznu i da sude prije suda upozoravamo da bi prije bombastičnih izjava za medije (koje koriste za reklamu sopstvenog nerada i nesposobnosti) valjalo da razmisle malo o tome ko su lica koja vrše lovočuvarsku djelatnost i prijavljuju navodni krivolov. Takođe, da malo razmisle i o tome da li su i ta lica (danas lovočuvari) lišavani slobode u prošlosti zbog različitih krivičnih djela i da li su bili dio iste grupe” navode lovci.

Oni pozivaju one koji su ih prozvali da malo razmisle o tome kako i zašto ti isti lovočuvari ne prijave stvarne počinioce ovog krivičnog djela od kojih su dobili informacije da se njihova grupa bavi navodno progonom zaštićene divljači.

“Da malo razmisle zašto su i kako ti isti lovočuvari razvili animozitet prema uglednim pripadnicima policije koje danas optužuju. Da razmisle i o tome kako vode društvo koje će se ubrzo najvjerovatnije ugasiti zbog troškova sudskih postupaka koji su nastali zbog “zakonitog” djeloovanja” istog društva. Da razmisle kako će u postupku izgledati to isto društvo koje istura sa izjavom svog lovočuvara koji je ” vidio” jednog od uhapšenih, a taj isti lovac u tom trenutku se nalazio u kafani kilometrima daleko. Tu činjenicu (kao i pozicije navodno uočenih lovaca) potvrdiće najmanje 20-ak ljudi. Upozoravamo ih i da bi valjalo da razmisle kako će organi odlučivanja gledati na nesređenu, izmijenjenu i neistinitu izjavu lovočuvara naspram jedne te iste i saglasne izjave desetak lovaca koji su maltene identično prenijeli da nemaju ni najmanje veze sa onim što im je lažno stavljeno na teret” navode lovci.

Oni pozivaju medije da ako žele da budu dosljedni istini, prikupe informacije i od ostalih lica koja su povodom kritične okolnosti saslušavana, pa da i te izjave prenesu obzirom da se radi o ozbiljnim, neosuđivanim i porodičnim ljudima, a kakve epitete nema isti onaj koji je podnio krivičnu prijavu.

“Organizaciju tog susreta smo spremni da organizujemo u bilo kojem trenutku, te da za isti obezbijedimo i dokaze, nakon čega ostavljamo čitaocima da prosude ko je stvarni krivolovac” kazali su lovci.

Vijesti

4 komentara

  1. Nesuvislo i kontradiktorno saopštenje. Po ovome ispade da je LO Podgorica kriva za ubijeno mladunče mečke. Ljudi lovili subotom iako subota nije lovni dan osim na lisicu. Lovili na terenu koji spada u strogi lovni zabran. Lovili zakonom zaštićenu divljač. Kažu da nisu oni ubili meče!? Onda znaju ko je jer su buili tu na licu mjesta. Neka javno kažu. Ako ne kažu za ovo se ide u zatvor i do dvije godine i plaća do 10.000 evra. Izvolite gospodo krivolovočka jer ovo nijesu lovci. Ovo su ubice plemenite divljači. Izvolite, ako znate i imate morala, recite ko je da ne bi išli u zatvor. A ko je mora da odgovara.
    I neka odgovara. Došao je kraj šerifima u lovištu koji imaju podržku neku iz organa i misle da mogu da rade šta naume bez posledica. To će se vidjeti i po načinu vođenja istrage. Ako se bude radilo pošteno onda će oni koji su ubili mečke-u zatvor!

    1. Koliko je takvih medvjeda i srna pobijeno a da se ne zna?.Na kraju će biti da su oni sjedjeli u kafani i da je medvjed sam došao, uzeo pušku I pucao u sebe 😉

  2. Uhvatiše ih dje vuču medvjeda u sred zabrana i vele nisu oni “namjestili su nam” pa kad su vam namjestili sto ste ga vukli nego je prpa sad jer neko treba da odgovara za njega i da plati. A ovoj grupi sto se buni nije im prvi medvjed sto su ubili i koliko su samo divokoza i srna pobili po Maloj rijeci to cijela Podgorica zna, to su ti bukaci koji hoce da ugase LO Podgorica da bi mogli nesmetano da rade sto im je volja. Nije im Mijo Vešković kriv sto ih je uhvatio. Sami pali sami se ubili. IZDRZI MIJO UZ TEBE SMO !!!

  3. Hello i am so delighted I discovered your blog, I actually discovered you by error, while I was searching Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a great blog posting and a all round absorbing blog (I also love the theme/design), I do not have time to read it all at the right now but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com