POLICIJA “POD HIPOTEKOM”: Baković MORA ODGOVORITI odakle mu satovi! - Volim Podgoricu

POLICIJA “POD HIPOTEKOM”: Baković MORA ODGOVORITI odakle mu satovi!

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković morao je odgovoriti na pitanja o satovima, kako policijska organizacija ne bi bila pod kolektivnom hipotekom, odgovornošću ili prozivkom.

To su ocijenili iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije, i takvu preporuku poslali Bakovićevom šefu Veselinu Veljoviću.

“Savjet preporučuje da se u konkretnom slučaju pruže odgovori bez daljeg odlaganja kako se na bilo koji način ne bi naškodilo kredibilitetu Uprave policije i profesionalnom i ličnom ugledu uvaženog starješine Sektora kriminalističke policije. Odgovori mogu biti pruženi i preko ovog Savjeta”, napisali su iz tog tijela Veljoviću.

Istakli su da razumiju i da mogu opravdati i podržati pristup policijskih službenika da ne odgovaraju direktno na interesovanja medija, već da se zainteresovani novinari upućuju na službu unutar policijske organizacije zadužene za odnose s javnošću i medijima.

“Tada su policijski službenici dužni pomoći kolegama da pažljivo pripreme izjavu odgovarajućeg kvaliteta i doprinesu, u svakoj situaciji uključujući i onu koja može tretirati i ličnu sferu, da policijska organizacija ne bude pod kolektivnom hipotekom, odgovornošću ili prozivkom”, piše u dopisu Veljoviću.

Baković, šef Sektora kriminalističke policije gotovo dva mjeseca ne odgovara na pitanja “Vijesti” da li na ruci nosi skupocjene časovnike, ili kopije originala od kojih neki koštaju i više od deset hiljada eura.

Prije dva dana tvrdio je da je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio sve što je po Zakonu o sprečavanju korupcije bio dužan, ali u njegovom imovinskom kartonu nema luksuznih časovnika.

Nezavisni ekspert za borbu protiv korupcije Drago Kos, ocijenio je da Baković neprijavljivanjem luksuznih časovnika, ukoliko su original, šalje ružnu sliku o crnogorskoj policiji.

“Vijesti” su ranije objavile da je “Rolex”, model “Submariner”, na ruci Bakovića zablistao na konferenciji za medije održanoj početkom septembra, a nešto ranije pred novinarima pojavio se navodno sa časovnikom “Cellini” iste švajcarske kompanije.

Za samo ta dva časovnika, ukoliko su original, i ako ih je sam kupovao, pomoćnik direktora Uprave policije morao je izdvojiti više od 20.000 eura. Kopije tih satova mogu se naći i za po dvadesetak eura.

Ako je Baković kupio replike originalnih satova, podržao je kriminalne aktivnosti trgovine falsifikovanim brendovima kojom se krše autorska prava.

“Značajan napredak UP u odnosu sa građanima i javnošću”

“Savjet, javno i bez rezerve, ističe i pohvaljuje značajan napredak u ukupnom radu Uprave policije što uključuje i značajno unaprijeđen odnos sa građanima i javnošću. Upravo u tom kontekstu treba nastaviti sa daljim otvaranjem policijske organizacije i osigurati da novinari, koji nastupaju u ime javnosti, blagovremeno dobijaju odgovore, u mjeri koliko je to moguće kako se ne bi naštetilo interesima istrage”, poručili su iz Savjeta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com