RJEŠENJE ZA SAOBRAĆAJNI HAOS: Podgorica će dobiti novi kružni tok (FOTO) - Volim Podgoricu

RJEŠENJE ZA SAOBRAĆAJNI HAOS: Podgorica će dobiti novi kružni tok (FOTO)

Svakodnevne gužve u saobraćaju u Podgorici nisu nikakva novost. Saobraćajnice su zagušene, a u “špicevima” malo je vozača koji kriju svoju nervozu i nezadovoljstvo. Od mnogobrojnih “uskih grla” u glavnom gradu posebno se izdvajaju Bulevar Džordža Vašingtona, Dalmatinska i Moskovska ulica. Po najavama iz lokalne uprave preduzeti su već prvi koraci kako bi se saobraćajni kolapsi u ovom dijelu grada donekle ublažili.

Foto: CdM

Naime, za narednu 2020. godinu, kako su CdM-u kazali u Sekretarijatu za saobraćaj Glavnog grada planirana rekonstrukcija dijela Dalmatinske ulice, od Bulevara Džordža Vašingtona do Moskovske ulice.

Foto: CdM

Takođe, za sljedeću godinu planirana je rekonstrukcija raskrsnice Bulevara Džordža Vašingtona i Dalmatinske ulice.

Foto: CdM

“U tom smislu već se radi tehničko rješenje koje podrazumijeva kružni tok na raskrsnici Dalmatinske ulice i Bulevara Džordža Vašingtona i dodatnu saobraćajnu traku u Dalmatinskoj ulici, od novog kružnog toka do Moskovske ulic”, rekao je CdM-u Dragoljub Šarović iz podgoričkog Sekretarijata za saobraćaj.

Foto: CdM

On je posebno naglasio da rješenje sadrži i novu regulaciju raskrsnice Moskovske i Dalmatinske ulice.

Foto: CdM

Foto: CdM
Foto: CdM

Svakako do konačne realizacije najavljenih programa trebaće izvjesno vrijeme, te vozačima za sada ne preostaje ništa drugo osim da poštuju saobraćajne propise, kao i da vožnju prilagode uslovima na putevima.

Foto: CdM
Foto: CdM

CdM je nedavno objavio da je u Podgorici tokom prošle godine registrovano 64777 vozila. Podaci iz Popisa od 2011. godine pokazuju da u glavnom gradu živi 185937 građana, od čega je 134980 punoljetnih, što znači da svaki drugi stanovnik Podgorice stariji od 18 godina ima auto.

Foto: CdM

CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com