Iz budžeta za stanove prosvjetnih radnika 2,1 milion eura - Volim Podgoricu

Iz budžeta za stanove prosvjetnih radnika 2,1 milion eura

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o nastavku saradnje sa Stambenom zadrugom provjestnih radnika „Solidarno“ i prihvatila Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti.

Kako je u raspravi naglašeno, Vlada i Ministarstvo prosvjete, od osnivanja SZ „Solidarno“ za potrebe realizacije aktivnosti na planu poboljšanja uslova stanovanja zaposlenih u prosvjeti obezbijedili su sredstva u iznosu 6.321.183 eura.

“Imajući u vidu da je Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti, koji je potpisan 2017. godine istekao, Ministarstvo prosvjete i Sindikat prosvjete su inicirali potpisivanje novog Sporazuma za naredni trogodišnji period, koji podrazumijeva povećanje izdvajanja sredstava iz Budžeta za 2020., 2021. i 2022. godinu sa prethodnih 600.000 eura na 700.000 eura”, saopšteno je iz Vlade.

Tim povodom, Vlada je zadužila ministarstva prosvjete i finansija da u naredne 3 godine za potrebe realizacije Sporazuma Stambenoj zadruzi prosvjetnih radnika obezbijede iznos od po 450.000, odnosno 250.000 eura, na godišnjem nivou.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com