POKUŠAJ UBISTVA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Ranjeni učenik stabilno, škola pokrenula disciplinski postupak protiv napadača - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Ranjeni učenik stabilno, škola pokrenula disciplinski postupak protiv napadača

Učenik Srednje poljoprivredne škole P.Ž. (18) osjeća se dobro, nakon što mu je u Opštoj bolnici u Baru ukazana pomoć.

Uhapšeni Nikšićanin M.T. (17) koji se sumnjiči za pokušaj ubistva nalazi se u pritvoru i, kako je nezvanično saopšteno Televiziji Vijesti iz policije, priprema se njegovo saslušanje.

Direktor Srednje poljoprivredne škole u Baru Branislav Knežević danas nije htio pred kamerama da govori o jučerašnjem incidentu. U kratkom neformalnom razgovoru za TV Vijesti je potvrdio da je disciplinski postupak pokrenut, ali i da je to sve što, kako je rekao, može reći u ovoj za njih delikatnoj situaciji.

Sedamnaestogodišnji M.T. iz Nikšića je nožem u stomak ubo P.Ž. u blizini škole. Prema nezvaničnim saznanjima Televizije Vijesti iz barske policije, uhapšeni mladić je i ranije imao sličnih incidenata, ali ovo je prvi put da je policija dobila prijavu iz škole. Građani Bara nerado komentarišu pokušaj ubistva u dvorištu Poljoprivredne škole:

– “Treba svi malo više računa da vode, a posebno profesori i roditelji.”

– “To je grozno što se desilo… Djeca su danas živa, to je žalosno, ali je tako. Država treba da je malo oštrija.”

Psihološkinja Radmila Stupar Đurišić nasilje u školama vidi kao veliki problem kojim se suštinski niko ne bavi.

“Ljudi koji su zaduženi za socijalnu politiku u ovoj zemlji bi trebalo da sjednu i da se dogovore hoće li ovo da prekinu ili će da puste da ovo ovako ide, jer će se nasilje među djecom povećavati sigurno. Ako ne žele da naša djeca budu nasilnici, da se ponašanjem vrate 300 godina unazad, da onda sjednu i primijene planove u okviru vaspitanja i obrzovanja koje imamo, ali džaba vam sve to, ako nemate ljude koji nijesu spremni da zasuču rukave,” kazala je ona.

Stupar Đurišić ističe odgovornost pedagoga i psihologa u školama, te Centara za socijalni rad.

“PP službe u školama i Centrima za socijalni rad su moćni ljudi, znalci, majstori svoga posla koji znaju da poprave. Ali morate ih uvažiti, morate ih platiti i morate im dati raširene ruke da rade”, ističe ona.

Iz Ministarstva prosvjete je za TV Vijesti saopšteno da se ovim povodom ne mogu oglasiti prije nego što dobiju informacije od drugih nadležnih organa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com